promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így kezdett új életet Várkonyi Andrea, anyagi és szellemi függetlenségéről is beszélt
Borítókép:  YouTube / Tatár Csilla
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A felelősségteljes döntések mellet a szabadságérzetéről is beszélt.

Várkonyi Andreának néhány évvel ezelőtt újra kellett terveznie az életét, és bár ma már ismert, miként alakult számára az elmúlt időszak, ennek fényében különösen érdekes végighallgatni, hogy hogyan vélekedett akkoriban a döntéseiről.

Tatár Csillával folytatott korábbi beszélgetéséből kiderül, miként gondolkodott a váltásról, és azt is elmondta, milyen esetekben nem ismer kompromisszumot, és mely vélemények azok, amik egyenesen felháborították.

„Ilyen döntést az ember nem keddről szerda reggelre hoz meg, főleg amikor már nem húszéves, és van egy gyereke. Bennem már megelőzte egy hosszú folyamat, nyilván átgondoltam leginkább a gyerekem szempontjából, anyagilag is. Belül erre már készültem, hogy egy felelősségteljes döntés legyen”

– osztotta meg Várkonyi Andrea, miután 12 évet követően különváltak útjaik Bochkor Gáborral.

„Teljes mértékben vállalom a döntéseimet, de azért nehéz felvállalni, mert az emberek nagyon szeretnek sztorikat kreálni mögé. Falra mászom, mikor azt hallom, hogy életközepi válságom van”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy felháborította, amikor valaki azt feltételezte, hogy a gyereke érdekeit nem vette figyelembe.

Várkonyi Andreának az új élete kialakításánál is fontos tényező volt, hogy meglegyen a szabadsága, és azt is elmondta, hogy miként igyekezett ezt megteremteni:

„Gyűlölök függeni, borzasztóan fontos az egzisztenciális függetlenségem, az emberi függetlenségem, és ez a másik oka, hogy mindig arra mentem rá, hogy megteremtsem a szabadságomat. Ha nekem nem tetszik mondjuk valami a tévézésben, akkor ne kerüljek abba a helyzetbe, hogy muszáj benne maradnom”

– fejtette ki.

Azt is hozzátette, hogy a szabadság ugyanolyan fontos számára a párkapcsolatban is, és ha valami nem tetszik neki, ne kelljen az adott helyzetben ragadnia csak azért, mert valaki mondjuk eltartja.

„Ezt szabadságérzetnek hívom, hogy dönthessek szabadon, ha úgy érzem, és ezt ne befolyásolják mások, a körülmények”

– mondta.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás