promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sulyok Tamás megdöbbentette az egész Vatikánt: három dolgot mutatott a pápának, de ezzel az egész országunkat csodálatos színben tüntette fel
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hun-magyar rokonság is szóba került a pápával való beszélgetésben, lenyűgözték az egyházi vezetőt országunk krónikái.

A Novák Katalin kegyelmi botrányát követően hivatalba lépett köztársasági elnök, Sulyok Tamás egyik első diplomáciai útja nem akárkihez vezetett: első hivatalos látogatása ebben a minőségben magánál a római katolikus egyház vezetőjénél, Ferenc pápánál történt.

Az ilyen protokolláris látogatásokat mindig komoly előkészületek előznek meg, és szinte patikamérlegen van kimérve a forgatókönyv, aminek része az is, hogy a különböző vezetők általában ajándékot is visznek a pápának.

Ez természetesen ezen a látogatáson sem volt másképpen, mondhatnánk, Sulyok Tamás nem üres kézzel érkezett a Vatikánba.

Három, igen komoly értéket képviselő ajándékkal érkezett a köztársasági elnök, amiket gondos mérlegelés után választottak ki, hogy valamilyen formában reprezentálja hazánkat, a magyarság kultúráját és a kereszténység szellemét.

A legérdekesebb talán az egyik legkomolyabb írásos emlékünk a középkorból, a Képes Krónikának egy díszmásolati példánya, amiben többek között Attiláról, Nimródról, és a hun-magyar rokonságról is szó esik. Az alábbi videó remekül összefoglalja a tartalmát:

Sulyok Tamás ezen kívül még egy nép motívumokkal matyóhímzéssel díszített, hófehér színű, aranyszínű anyaggal hímzett oltárterítőt vitt a Vatikánba, valamint egy kifejezetten ránk jellemző díszítéssel elkészített hímes húsvéti tojást. Az összes tárgyat speciálisan kialakított védő-dobozban szállították, és mindegyik felajánlásként érkezett az alkotóktól - óriási megtiszteltetés a művészeknek is egy ilyen alkalom. 

Magyar államfő legutóbb még tavaly augusztusban járt Ferenc pápánál, akkor még Novák Katalint fogadta négyszemközt a Szentatya. Sulyok Tamást útjára felsége, és gyermekei is elkísérték, és mintegy másfél órát töltött négyszemközt az egyházfővel beszélgetve, az audiencia után pedig közös fénykép is készült.

kép: profimedia

forrás: Blikk

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás