promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Kozsó mikrós horrorreceptjétől égnek áll a hajunk, ti megkóstolnátok a szomorú szamuráj levesét?

Kozsó mikrós horrorreceptjétől égnek áll a hajunk, ti megkóstolnátok a szomorú szamuráj levesét?

Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions

Valóságos internetes barlangrajz ez a videó, de ennyi év elteltével sem voltunk rá felkészülve.

Tele az internet könnyen elkészíthető, gyors receptekkel, melyeknek egyik fő irányzata a sütés/főzés nélkül elkészíthető ételek. Egyesen számára ez szentségtörésnek számít, míg mások előszeretettel alkalmazzák az időtakarékos megoldásokat.

Való igaz, hogy ez nem mindig egyenlő a minőségi fogásokkal, ám ha valamit gyorsan össze kell ütni, akkor persze jól jöhet a mikró is, pláne abban az esetben, ha nincs tűzhely a közelben. Kozsó konyhájában volt, ám mivel az idő szorította, ezért a lehető leggyorsabb megoldást választotta egyik kedvenc ételének elkészítéséhez.

A celebes főzőműsorok ősének tekinthető adást a videó leírása szerint 1995. márciusában tűzték műsorra, az azóta már megszűnt Antenna 3 csatornán, amely nem mellesleg Magyarország első 24 órán keresztül sugárzó tévéadója volt.

Az idestova lassan 30 éves riport a Rocktükör „Tamás bátya konyhája” címmel futó rovatában ment le, amiben az akkor még huszonéves Kozsó jól ismert tincsével és ékszereivel felvértezve mikrós mexikói csirkelevest főzött.

Mint elárulta, nagyon szeret a konyhában tüsténkedni, kijelentését bizonyítja, hogy később más hasonló tematikájú műsorban, így a Hal a tortánban és a Vacsoracsatában is feltűnt. A zenész állítása szerint mikróban bármit el lehet készíteni, a még hosszú fürtökkel hódító Jeszenszky Zsolt pedig egy egészen különleges recept megvalósításának volt szemtanúja.

Kozsó a csirkehúst, a margarint, az erőspaprikát, a babot, valamint a további összetevőket – az Ámokfutók lemezt nem darabolta bele, az csak a reklám helye volt – belehalmozta egy óriási, sárga tálba, majd az egészet cirka húsz percre betette a mikróba.

Maga a végeredmény egyébként egészen jól néz ki, habár ugyanezt tűzhelyen is el lehetett volna készíteni. És hogy milyen a mikrós mexikói csirkeleves? El kell készítenünk ahhoz, hogy kiderüljön, mindensetre ha valaki már megtette, ne tartsa magában, hogy milyen lett.