promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Adolf Hitler utolsó rejtekhelyénél találtak amatőr régészek nagyon furcsa csontvázakat, ez átírja a második világháború történetét?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A régészek évek óta kutatják a terület, megdöbbentek a felfedezésen.

Adolf Hitler keleti fronti főhadiszállásánál, a Farkasveremnél, mely ma Lengyelország területén helyezkedik el, kéz és láb nélküli csontvázak kerültek elő.

Hermann Göring, a Luftwaffe korábbi parancsnoka villaépületében találtak rá a három felnőtt, egy csecsemő és egy gyerek maradványaira. A Latebra Foundation, egy amatőr régészekből álló csoport, évek óta engedéllyel folytatta az ásatásokat a területen.

"Senki sem számított ilyesmire ezen a helyen. Ez volt a Harmadik Birodalom egyik legjobban őrzött bázisa, majd a szovjetek elfoglalták a háború után"

- mondta Dominik Markiewicz, a csoport tagja a Reuters hírügynökségnek.

"Mindenki csak találgatja, hogy mi történhetett. Próbáltuk kitalálni, de semmi logikus nem jutott az eszünkbe"

- folytatta Markiewicz, megjegyezve, hogy nem világos, hogy a csontvázak a második világháború idejéből származnak-e, vagy később temették oda őket.

"Ez egy különös sírhely, furcsa tulajdonságokkal"

- mondta Markiewicz -

"Ruhák nélkül, kezek és lábak hiányában. Ráadásul kiskorúak is voltak köztük. Tehát igazán rejtélyes eseményről van szó"

- magyarázta az archeológus.

Sebastian Trapik, a Srokowo erdőség oktatásért és turizmusért felelős elnökhelyettese elmondta a Reutersnek, hogy a holttestek sekély sírban nyugszanak az épület egy részén, ahol egykor fapadló volt.

Az illetékes hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, és törvényszéki szakértők rendőri felügyelet mellett vizsgálták meg a maradványokat. Hivatalos eredmények azonban még nem láttak napvilágot.

A Farkasverem a Harmadik Birodalom elsőszámú főhadiszállása volt a keleti fronton. A komplexum, amely nagyjából 250 hektáron terült el, maguk a németek próbálták lerombolni még 1945-ben, amikor visszavonultak az előrenyomuló Vörös Hadsereg elől. A gierlozi erdőben található bunkerek, barakkok és egyéb épületek romjait ma turisták látogathatják.

forrás: Reuters

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás