promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dühítő külföldi véleményt írtak a Parlamentről, borzalmas turistacsapdának csúfolják Budapest egyik ékkövét
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nemcsak a Parlamentet, de magát a Szent Koronát is éles szóval ekézte a külföldi turista.

A Parlament Budapest egyik legszebb épülete, egyben Magyarország egyik ékköve, amit minden turista megcsodál, ha idelátogat. Akár kívülről, akár belülről tekintik meg, olyan szavakkal illetik, hogy csodálatos, lenyűgöző, gyönyörű. A külföldiek véleménye szerint a Parlament egy kivételesen szép épület, ami sosem maradhat ki egy budapesti utazásból. Freddie Mercury-nak például annyira tetszett, mikor a Queen-nel hazánkban koncertezett, hogy meg is akarta venni.


Azonban úgy tűnik, nem minden külföldinek tetszik az Országház. Egy olyan véleményre bukkantunk most a Tripadvisor-on, amit 2018-ban tettek közzé. A vélemény szerzője a lehető legalacsonyabb pontszámot adta a Parlamentnek, és egy hosszabb értékelést is írt hozzá, amiben éles, vehemens szavakkal, konkrétan turistacsapdaként jellemezte az Országházat.

Ráadásul a külföldi nem csak magát a Parlamentet ekézte, de a Szent Korona is kapott egy dühítő jelzőt, amit nem is tudunk igazából hova tenni. Az alábbi véleményt angol nyelven, 2018. június 17-én publikálták a Tripadvisor-on.

„KERÜLD EL EZEKET A TURISTACSAPDÁKAT

Általában nem írok véleményeket, hacsak az adott látványosságok kivételesen jók vagy rosszak. Sajnos ez a "látványosság" most az utóbbi kategóriába tartozik. Borzalmas volt, amikor átfutottam a korábbi véleményeken, amelyekben olyan szavakat használtak, mint hihetetlen, lenyűgöző, kivételes, gyönyörű... Sajnálom, de véleményem szerint pontosan az ellenkezője az igazság.

Először is a belépődíj összege egész egyszerűen rablás. Néhány szóval jellemezve a "túrát": Sor (a biztonsági ellenőrzéshez), Csodálkozás (senki sem tudja, mi történik), Várakozás (az idegenvezető még mindig sehol), Nyáj (egy nagy csoportban mehetünk fel a lépcsőn), Színlel (lenyűgözöttnek tettetni magunkat a lépcsők és egy jellegtelen korona előtt, amit két biztonsági őr őriz), Megnézni (egy "szerencsés" őrségváltást), emellett megnézni a parlamenti üléstermet, majd Távozás (sokkolva és hitetlenkedve, hogy a túra mintegy 30 perc alatt véget ért).

Az egyetlen marandó érzés, amit okozott, a veszteség (pénz és idővesztés, amit nem kaphatunk vissza), illetve hogy hogyan lehet valakit ártatlanul belevinni ebbe a csapdába”

Nem éppen kedves szavak, de ezek alapján az látszik, hogy nem minden külföldi vélekedik pozitívan egy parlamenti látogatás után.

(Fotó: Tripadvisor/screenshot)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás