promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Abszurd módszerrel szöknek hazánkba a háború elől az ukrán férfiak: a határőröknek esélyük sincs
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kárpátalján készült az interneten közzétett videó.

A több mint két éve velünk lévő ukrán-orosz háború talán a legnagyobb tehertétel az elmúlt években Európa népei számára, és a mérhetetlen tragédia mellett számtalan abszurd jelenetet is generál. Az ukrán hadseregről az utóbbi időkben számtalan hír érkezett, hogy erős létszámhiánnyal küzd, és motiválatlan az otthoni lakosság - és ezekben a hírekben minden bizonnyal lehet is igazság, tekintve hogy a legutóbbi kormányzati intézkedések mind arra törekszenek, hogy hazahozzák katonai szolgálatra a külföldön élő ukrán férfiakat.

[[cikk1]]

Az otthon maradottak közül is vannak szép számmal, akinek nem sok kedvük van a katonáskodáshoz, és a kényszer sokszor furcsa megoldásokat szül. Egy videó napvilágot látott arról, ahogyan egy csoport férfi próbál átjutni az ukrán határon. Az Ukrajnából Magyarországra tartó férfiakat egy katonai egyenruhás személy kísérte útjuk során.

Az eseményről készült felvételt Vitalij Glagola, a kárpátaljai újságíró osztotta meg a Telegram-csatornáján.

"Aznap reggel, április 20-án öt egyénnek sikerült illegálisan átlépnie az államhatárt Dijda település közelében. Négy férfi nyugodtan és célzott léptekkel haladt át a határon, egy terepszínű egyenruhát viselő katonai személy társaságában"

- említette az újságíró.

Egyikük a katonai ruhát viselte az átlépés során.

"Az információim szerint az átkelők ezt a módszert választják, hogy eltakarják valódi szándékaikat, ezzel megnehezítve a határőrök munkáját"

- fűzte hozzá Glagola.

[[cikk2]]

Korábban ugyanezen újságíró az Állami Határszolgálat forrásaira támaszkodva számolt be Telegram-csatornáján egy esetről Kárpátalján, ahol egy beregszászi férfi elmenekült az ellenőrző pontnál, és átjutott Magyarországra. Glagola elmondása szerint az ukrán-magyar határon az ellenőrző pont adminisztratív épületébe kísérték a férfit az okmányainak ellenőrzése céljából, ám ekkor hirtelen futva elindult Magyarország felé. A videót IDE kattintva lehet megtekinteni.

forrás: karpatalja.info

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás