promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: az ukrán katonák legfélelmetesebb ellenségei mellett az orosz katonák szelídnek tűnnek
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A háború nem megy szomszédba egy kis szláv abszurdságért: ha nem életek oltódnának ki, szatírába illene egy-két történet.

Innen nézve meglehetősen abszurd, és egyúttal roppantul szomorú jelenségre hívta fel a figyelmet a VG.hu cikke az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

A hadkiegészítők és a toborzóirodák dolgozói, valamint az ukrán Hromadske hírportál arról számolnak be, hogy a mozgósítást elkerülőket leginkább saját rokonaik jelentik fel, különösen a feleségek, akik ezzel "oldják meg" a családi problémákat. Ennek következtében a hadsereg megítélése is tovább romlik, amelyet Ukrajnában egyre többen tekintenek büntetőtestületként.

Az ukrán toborzók szerint a problémáért elsősorban a hadköteles ukránok felelősek, akik elfelejtik időben megújítani felmentéseiket, nem felelnek meg a szükséges követelményeknek, vagy szándékosan próbálnak elmenekülni a hadsereg elől.

Az irodákba egyre gyakrabban érkeznek telefonhívások az érintett feleségektől vagy más rokonoktól, akik bujkáló családtagjaikat jelentik fel.

Katerina Hubrij, a Vinnicai megyei toborzási és szociális támogatási központ alkalmazottja szerint rengetegen próbálnak velük megoldani családi problémákat, vagy bosszút állni családtagjaikon.

Az ellenszenv növekedése a megfelelő kommunikáció hiányának tulajdonítható, amely miatt sokan nem hajlandók teljesíteni a kötelességüket a frontvonalon.

A harcokból frissen visszatérő munkatársak elsősorban átkokat és gyűlöletet kapnak a szolgálatukért, nem pedig köszönetet.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és szövetségesei örömmel fogadták az amerikai képviselőház által elfogadott 95 milliárd dolláros segélycsomagot Ukrajna, Izrael és Tajvan számára. Moszkvában azonban erre számítottak, és az oroszok szerint a segély "tovább gazdagítja az Amerikai Egyesült Államokat, és folytatja Ukrajna csődbevitelét", továbbá "még több ukrán halálához vezet majd".

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás