promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rúzsa Magdi nagyon furcsa dolgot vett észre az ikrein, azonnal elfogta a szorongás, nem tudta, mitévő legyen
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rúzsa Magdi elment az ikrekkel az játszótérre, akkor vette észre gyermekein a furcsaságot.

Rúzsa Magdi olyan példaértékű családanyaként, hogy arra nincsenek kifejezések. Az énekesnő amellett, hogy dolgozik, koncertre jár, a hármas ikrekkel is 0-24-ben foglalkozik, neveli őket, ez pedig emberfeletti teljesítmény még úgy is, hogy nagyon sok segítséget kap a férjétől és a családjától is. De persze ha valakinek ikrei vannak, teljesen máshogy kell beosztani az idejét, máshogy kell a gyerekekre figyelni, hiszen az ikrek sokszor máshogy viselkednek, mint az átlagos gyerkőcök, akik úgymond egyedüli babaként születtek.

Rúzsa Magdival most folyamatosan készül egy nagyon érdekes beszélgetés-sorozat, az Anyu Akadémia, amiben az énekesnő dr. Sipos Lillával társalog, miközben kezdő szülőknek igyekeznek tanácsokat adni, és saját példákkal segíteni őket.

A beszélgetések azokat a fontosabb témaköröket érintik, amelyek folyamatosan feladják a leckét a kezdő szülőknek. Közéjük tartoznak az altatással, az evéssel, a babák fejlesztésével, a büntetéssel és jutalmazással; az anyai ösztönökkel; a szeretet és a bizalom kifejezésével; a dackorszak kezelésével; a neveléssel; a szabályok betartásával és a játékkal összefüggő kihívások.

Az Anyu Akadémia legutóbbi részében a differencia és a fejlesztés volt a központi beszédtéma, és ezzel kapcsolatban az énekesnő egy nagyon izgalmas történetet osztott meg, ugyanis egyszer, amikor elvitte az ikreket a játszótérre, furcsa dolgot vett észre rajtuk.

Ugyanis amikor először volt az ikreivel játszótéren és miközben azt látta, hogy az ott lévő gyerekek csúsznak, másznak, homokoznak, és az övéi csak állnak, nézelődnek, azonnal elkapta őt a szorongás, hogy miért különböznek ennyire a többiektől. Kicsit még erősködött is, hogy élvezzék, próbálják ki az ottani játékokat, pedig semmi nagy baj nem történt. Csupán rá kellett jönnie arra, hogy a csemetéi egész egyszerűen más típusok. Ők a mászókázásnál most épp jobban szeretnek mohákat vizsgálni, bogarakat figyelni.

Ez a felismerés ugyanakkor hatalmas tanulság volt neki, hogy ne hasonlítgassa össze a gyerekeit másokéval.

„Nem erőltettek ma már dolgokat, hanem hagyom őket olyannak lenni, amilyennek”

- mondta Rúzsa Magdi.

Dr. Sipos Lilla elárulta neki, hogy minden gyereknek megvan a maga fejlődési ritmusa. Azt kívülről érkező nyomással, hatásgyakorlással felesleges erőltetni. Erre Rúzsa Magdi is helyeslően bólogatott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás