promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Húsz éve, hogy majdnem felrobbantották az RTL stábját Budapesten, ez a csatorna egyik legijesztőbb története
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A videót elnézve, ez azért egy nagyon necces jelenet volt, kis híján tragikus végkifejlettel.

A tévés stábok tagjaival gyakorta előfordul, hogy veszélyes helyeken kell forgatniuk, ez a munkájuk velejárója. Ám arra azért viszonylag kevesen számítanak, hogy közvetlenül mellettük robbantanak fel egy bontásra ítélt épületet.

Ezekben az esetekben a legfontosabb az elővigyázatosság, ám a 2004-es felvételen valami nagyon félrement. Ződi Péter, a csatorna híradós kollégája egy épületrobbantásról forgatott a XI. kerületben, a detonációt vezénylő szakember pedig meg akarta mutatni, hogy miként zajlik a folyamat.

Miközben a munkájáról beszélt, a detonátor is a keze ügyébe került, és ha már ott volt, demonstrálta a szerkezet működését. Ez azonban annyira valósághűre sikerült, hogy mintegy harminc perccel a tervezett robbantás előtt valóban a levegőbe röpítette az épületet.

Leginkább a robbantásvezetőt lepte meg az eset, aki még a kapcsolót is visszafordította, ám ez már nem segített a helyzeten, innentől pedig már csak imádkozni lehetett, a stáb ugyanis még az épületnél forgatott.

A 109 kilogrammnyi robbanóanyag csak törmelékeket hagyott maga után, a robbantásvezető pedig először „műszaki hibát” említett, majd elismerte, hogy ő hibázott, amikor nem ellenőrizte, hogy áram alatt van-e a rendszer, és véletlenül ráindított a hálózatra, még idő előtt.

Hatalmas szerencséje volt mind a stábtagoknak, mind a területen tartózkodó többi embernek, hogy az ijedtségen kívül nem történt nagyobb bajuk. Mint az az eredeti videóból kiderült, az egyik munkatársuk szinte sokkos állapotban, kisebb horzsolásokkal az arcán hagyta el a területet.

A tűzoltók a korai robbantást követően azonnal a helyszínre siettek, a rendőrök pedig eljárást indítottak, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Forrás: RTL

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás