promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döntő időszak jön Katalin hercegné kezelésében, kiderült, milyen módszerrel próbálkoznak az orvosok
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A januári műtétet követően most Katalin kezelésére koncentrálnak az orvosok.

Az elmúlt hónapokban számtalan találgatás látott napvilágot Katalin operációjával kapcsolatosan, a hercegné végül március 22-én, egy videóban jelentette be, hogy rákos elváltozást találtak a szervezetében.

Katalin hivatalos bejelentését követően a legfőbb figyelem a hercegné betegségének jellege felé irányult, erről azonban nem tettek közzé információkat a királyi család részéről, az viszont ismert, hogy preventív kezelést alkalmaznak nála.

Ezek általában megelőző jellegű kezelések, melynek legfőbb célja, hogy elpusztítsák a rákos sejteket. Ez – mint Katalin esetében – lehet kemoterápiás eljárás, melynek a hercegné jelenleg még a kezdeti szakaszán járhat, hiszen február végén kezdték el a kezeléseket.

Ezt a műtétet megelőzően, illetve azt követően is lehet alkalmazni, céljai közé tartozik továbbá az is, hogy megakadályozzák a betegség kiújulását, annak továbbterjedését, illetve az újabb daganatok fejlődését, vagy az áttétképződést. Az eredményesség nagyban függ a ráktípus jellegétől, illetve az esetleges daganat elhelyezkedésétől.

A kemoterápiás készítmények sajnos jól ismert, kellemetlen mellékhatásokkal is járnak. A rendkívül erős szerek legfőképp a gyorsan szaporodó sejtekre vannak hatással, ezek közé tartoznak a rákos sejtek is. Ugyanakkor a szervezet egyéb, egészséges sejtjei is károsodhatnak, emiatt a terápia egyebek között emésztőrendszeri problémákat, illetve vérszegénységet is okozhat.

Ezen felül számos kezelési módszer áll az orvostudomány rendelkezésére, a kór jellegétől függően alkalmazhatnak többek között hormonterápiát, vagy sugárkezelést is – utóbbiak azonban szintén jelentős terhet rónak a beteg szervezetére, így nagyon fontos, hogy az erőnlétére is kiemelt figyelmet fordítsanak. Mivel Katalin a legjobb orvosok kezében van, így minden bizonnyal a lehető leghatékonyabb gyógykezeléseket alkalmazzák nála.

Forrás: Házipatika

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás