promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Százmilliók nézték élőben OJ Simpson autós üldözését, aki hiába úszta meg a gyilkossági ügyet, végül mégis a börtönben kötött ki
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A közel 30 éve bekövetkezett brutális gyilkosságok után a Csupasz pisztoly sztárjának már esélye sem volt tisztára mosni a nevét.​

Csütörtökön, magyar idő szerint késő délután érkezett a hír, hogy hosszas betegeskedés után, 76 éves korában elhunyt OJ Simpson, korábbi sportoló és színész. A Magyarországon is jól ismert Simpson azonban az elmúlt évtizedekben már nem a szerepei miatt került a címlapokra.

Pedig egészen másképp is alakulhatott volna az élete, illetve a karrierje, hiszen már sportolóként is nagy sikereket ért el, csaknem 11 szezont húzott le az amerikai fociligában, az NFL-ben pedig olyan nagy egyesületekben játszott, mint a Buffalo Bills, vagy a San Francisco 49-ers. Rendkívüli teljesítménye rekordokat eredményezett a pályán, a masszív megjelenésű Simpson pedig hamarosan Hollywood érdeklődését is felkeltette.

Már a hetvenes években is láthattuk a filmvásznon, azonban az igazi hírnevet a Csupasz pisztoly filmek hozták meg számára, Leslie Nielsen mai napig imádott vígjátékában nem kisebb színészek mellett szerepelhetett, mint George Kennedy, vagy éppen Ricardo Montalbán. Az 1988-as film után még két másik következett, a Csupasz pisztoly 2 1/2 , illetve a Csupasz pisztoly 33 1/3 – Az utolsó merénylet.

Az utóbbi cím utólag a sors kegyetlen játékának tűnik, Simpsont ugyanis még abban az évben kettős gyilkossággal vádolták meg, miszerint brutálisan kivégezte egykori feleségét és annak élettársát. Nicole Brown Simpsonnal hét évig tartott a házasságuk, két közös gyermekük született, azonban a nő férje agresszivitása miatt végül 1992-ben beadta a válókeresetet.

A gyilkosságot 1994 június 13-án követte el – feltételezhetően Simpson -, aki több késszúrással ölte meg egykori feleségét, valamint Ronald Goldmant. A hatóságok azonnal értesítették OJ Simpsont, akinek autóján vérnyomokat találtak, később pedig a bizonyítékok fényében elrendelték a letartóztatását, és végül egy élőben közvetített, sokmillió tévénéző által követett autós üldözés után elfogták.

A hosszas, szövevényes ügy végén végül 1995-ben felmentették, azonban a börtönt így sem úszhatta meg.

2007-ben ugyanis fegyveres elkövetőkkel együtt betört egy Las Vegas-i hotelbe, ahol korábbi sportrelikviáit akarták ellopni. Bár vallomása szerint nem volt nála fegyver, így is 33 évet kapott. Végül büntetésének egyharmadának letöltését követően, 2017-ben engedték szabadon. Simpson betegsége idén februárban derült ki, prosztatarákkal kezelték.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás