promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Perelik a Pfizert: Németországban, Amerikában és az Egyesült Királyságban is, amiért hazudtak a vakcinájuk hatékonyságáról
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A hivatalok szerint semmi közük nem volt a valósághoz a cég állításainak.

Az Egyesült Királyság gyógyszerészeti felügyelete (PMCPA) megállapította, hogy a Pfizer vállalat öt alkalommal sértette meg a 2019-es szabályozási kódexet. A hatóság szerint a vállalat túllépett a határokon, amikor egy nem engedélyezett gyógyszert népszerűsített és félrevezető állításokat tett közzé a Covid-19 vakcinájával kapcsolatban a közösségi médiában. A PMCPA vizsgálata során arra jutottak, hogy a Pfizer félrevezető információkkal aláásta az iparágba vetett bizalmat.

Az észrevétel az X platformon megosztott közösségi média bejegyzésekre vonatkozott, melyeket Dr. Berkerly Phillps, a Pfizer UK orvosi igazgatója is közzétett: a poszt kiemelte, hogy a cég covid-19 elleni vakcinája 95%-ban hatékony a betegség megelőzésében, valamint 94%-os hatást mutatott a 65 év felettiek körében.

A PMCPA vizsgálata során kiderült, hogy a Pfizer nem engedélyezett gyógyszert népszerűsített és félrevezető állításokat tett a közösségi médiában. Emellett nem megfelelően közölték a lehetséges mellékhatásokra vonatkozó bizonyítékokat.

A gyógyszeripari vállalat szóvivője sajnálatát fejezte ki az események miatt és elismerte a brit gyógyszerészeti felügyelet által felvetett problémákat. Hangsúlyozta, hogy a Pfizer részletes irányelvekkel rendelkezik az alkalmazottak közösségi médiabeli viselkedésével kapcsolatban.

Albert Bourla vezérigazgatót korábban ugyanez a szabályozó testület figyelmeztette félrevezető nyilatkozatai miatt.

A Pfizer globális szinten több perrel is szembenézhet, mivel Texas államban Ken Paxton államfőügyész pert indított ellenük jogellenes tevékenység és félrevezető állítások miatt. Emellett Németországban a BioNTech ellen is per indult, mely az mRNS-alapú Covid-19 vakcinák mellékhatásaival kapcsolatos aggályokra összpontosít.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás