promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rejtélyes hangok zavarják meg időről időre az újpesti lakótelepen élőket, a helyiek évtizedek óta fejtegetik a különös jelenség okait
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az újpesti lakótelephez igen érdekes, már-már kísérteties történetek kapcsolódnak.

A mai napig vannak olyan városrészek Budapesten vagy országszerte, melyekhez igen különös akár hátborzongató történetek is kapcsolódnak. Az egyik ilyen egyértelműen a hírhedt újpesti panel lakótelep, amelyet komoly rejtélyek öveznek tán mind a mai napig.

Újpest egyébként korábban még önálló iparvárosként létezett és csak 1950-ben csatolták Budapesthez. Pontosan ekkor láttak neki a régi munkáskerületek fejlesztésének, melynek része volt az Újpest Városközpont rekonstrukciós terv is. Ennek célja az volt, hogy felújítsák és átépítsék a régi, elhanyagolt, jórészt a húszas évek előtt épült lakóházakat. Ám ugyanebben az időszakban számolták fel a legtöbb temetőt a fővárosban és nem kevesebb mint 87-ből 75 temető szűnt meg ez idő tájt.

Ennek következtében pedig mivel Budapesten hamvasztást csak 1968 óta alkalmaznak, hamar túlzsúfolódtak és megteltek a kisebb temetők. Ennek esett áldozatul a régi Magdolnavárosi sírkert is, melynek 1921-ben nyitották meg az utódját, a Megyeri temetőt, a régiből az elhunytakat pedig különböző sírkertekbe helyezték át. A felszámolás 1964-ben fejeződött be, nem sokkal később pedig 1969 és 1972 között pedig felépült az azóta legendássá vált Pozsonyi utcai lakótelep közel 17 ezer lakása.

Ez a lakótelep azóta is számos kísérteties történetnek volt a helyszíne, nem egy a helyiek körében terjedő mendemonda kíséretében.

Az ottlakók körében ugyanis gyorsan elterjedt az a pletyka, mely az építkezés alatt tapasztalt különös eseteket, látomásokat fejtegette. Ezek szerint a helyszínen dolgozó munkások közül többen furcsa véletlenekre kezdtek panaszkodni: gyakoriak voltak a meghibásodások, illetve az apróbb bosszúságok és balesetek az építkezések során, sőt  az éjjel dolgozó biztonsági őr pedig megesküdött, hogy többször felbukkant a közelében egy elsuhanó árny. A szóbeszéd ugyanakkor természetesen nem tántorította el a leendő lakókat, hogy birtokba vegyék a frissen épített paneltömbök lakásait.

A történet azonban itt sem ér véget, beköltözés után ugyanis néhányan ijesztő hangokat véltek hallani az éjszakai csöndet megtörve. Ők általában recsegő-ropogó zajokról számoltak be, melyek leginkább az ódon épületeknél szoktak jelentkezni. Ezek után nem is csoda, hogy hamar megfogalmazódott a gyanú, miszerint a kellemetlen zajokért alighanem az egykori sírkert a felelős. Az újpesti panel lakótömbök gyorsan meg is kapták a Szellemtelep elnevezést, ami egyébként még ma is használatos a városrészben.

Hogy a rejtélyes esetekből mennyi a valós természetesen soha nem tudjuk meg, de annyi biztos, hogy a pánik azóta lecsendesedett, ám állítólag akadnak olyanok, akik ma is érzékelik a tömeges szellemjárást, sőt turisták is kifejezetten ezek miatt látogatnak ide sokszor.

Az újpesti szellemtelepről még több érdekességet megtudhatsz az alábbi videóból!

Forrás: Femina

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás