promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gödöllő méretű sziget tűnt fel a világtérképen, a tudósok a helyszínre érkezve sehol nem találták
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A szigetet még most is mutatja a térkép, de senki nem találta meg: eltussolnák a létezését is.

A Google-mapset böngészve rengeteg érdekebbnél érdekesebb dolgot fedezhetünk fel. Gyakorlatilag ott van előttünk az egész világ képe, nekünk pedig csak fel kell fedezni. Vannak akik hobbiszinten böngészgetik a térképet, megnézik álom úticéljukat, városokat fedeznek fel, azonban, akik ennél magasabb szinten űzik ezt az elfoglaltságot és az összes részletbe belemenően próbálnak minél bizarabb és hátborzongatóbb felvételeket keresni. Érdekes módon, a Google Maps-nek is van egy saját összeállítása, a 10 legfurcsább dologról, amit a térképen találtak.

Ennek egyike egy körülbelül Gödöllő nagyságú sziget.

2012-ben egy addig "felfedezetlen", rejtélyes sziget bukkant fel a térképeken. Új-Kaledónia északnyugati részén található, Manhattan méretű Sandy-szigetnek nevezték el. Amikor azonban tudósok egy csoportja behajózott a területre, nem találtak szilárd talajt, nyílt víz volt ott, ahol a szigetnek kellett volna lennie: egész egyszerűen eltűnt. Megmagyarázták, hogy egy emberi hiba okozhatta a téves ábrázolást és ott nem található sziget, vagy egy esetleges habkő tutaj miatt lehet.

Sokan keresik a térképen a különleges szigetet, melyet azóta igyekeznek törölni a dokumentumokból:

Természeten több expedíciót is szerveztek a sziget felkutatására ugyanis az emberek nem hiszik el, az eddig született magyarázatokat. Véleményük szerint egy ekkora kiterjedésű terület nem szívódhat fel csak úgy és nem is lehetséges, hogy tévesen ábrázoljanak egy majd' 60 négyzetkilométeres földszakaszt. A második magyarázat, hogy egy földalatti vulkánból kilökődött lebegő habkő már valószínűbbnek tűnhet. Ezek a habkőszigetek akár 3000 kilométert is tudnak úszni.

1974-ben a Francia Tengerészeti és Oceanográfiai Szolgálat eltávolította a szigetet a tengeri térképeiről. 2012-ben pedig ismét vizsgálatot indítottak és tudósok elhajóztak a sziget feltételezett helyére, ahol semmit sem találtak.

A tudósokat azóta is megosztja az eset és folyamatos vita tárgyát képezi, hogy mi is történhetett pontosan azzal a szigettel, ami már évtizedek óta lázban tartja az embereket.

Forrás: wikipedia.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás