promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Folytatást kap a tavalyi év legmegosztóbb horrorfilmje: minden eddiginél több vér és méz várható
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Volt, aki a következő kult filmként emlegeti, mások a moziteremből is kivonultak.

A tavalyi évben egy egészen szokatlan mozifilm került a mozikba: azonban mindössze egyetlen hétig lehetett megnézni. Eredetileg egy estésre tervezték a bemutatót, de az első szürreálisnak tűnő ötlet annyi embert vonzott, hogy végül ezt hét estére bővítették ki. A film 100 ezer dollárból készült és összesen 750 ezer dollárt hozott a konyhára. Most már biztosan kíváncsi vagy, hogy miről is van szó: a bájos gyermekmese felnőttfilmre való átültetéséről, a Micimackó, Vér és méz című alkotásról.

A film az Arany Málna díjátadón osztatlan sikert aratott: 10 kategóriából összesen 5 díjat nyert el. Finoman szólva is megosztó filmről van szó. Bár a kritikusok gyűlölték és hihetetlenül lepontozták, a nézők valahogy mégis megláttak az alkotásban valamiféle egyedi szépséget.

A történet csak a szereplők tekintetében hasonlít az eredetire: van egy Róbert Gida, aki a felnőttlét küszöbén elhagyta a Százholdas pagonyt, ezzel pedig a jóbarátait is. Több év után visszatér oda menyasszonyával, hogy bemutassa nekik gyerekkori barátait. Azonban a magukra hagyott kedves játszótársak időközben elvadultak és egy dologra vágynak: bosszúra azért, mert Róbert Gida hátat fordított nekik.

Róbert Gida sikeresen elmenekül a hentelő plüssök elől, akik viszont megelégelik a másodhegedűs szerepét: kiszabadulva a Százholdas pagonyból portyára indulnak: és nem kímélnek senkit.

A folytatás még ígéretesebbnek tűnik az első résznél, amire biztosan számíthatunk, az néhány még látványosabb hentelés, több sikoly és menekülés, valamint vér és méz minden mennyiségben.

Minden filmkategóriában nehéz újat alkotni, hiszen lehetetlen megszámolni összesen jelenleg hány alkotás keringhet a világban, de a slasher műfaja különösen nehéz etéren. Azonban, az a szerencse, hogy az ember nem is vár sokat ezektől a filmektől: nagyjából másfél óra vérgőzös szórakozás, egyedi és meglepő megoldásokkal. Nem várunk maradandót, nem várunk grandiózusat: csak élvezni akarjuk a beteges és szürreális látványvilágot. Ha emellé van egy izgalmas ötlet, vagy különös történetszál, az már csak a bónusz.

A film első és második részének előzetesét ide kattintva tudod megtekinteni:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás