promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újabb tragikus részlet a moszkvai terrortámadásról: egy nagyon különleges áldozat is volt a tömegben
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Életét sem féltve próbált segíteni akinek csak tudott.​

Az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb terrortámadása rázta meg Moszkvát a Crocus City Hallban, melynek után Vlagyimir Putyin orosz elnök határozott üzenetet küldött. A négy terroristát elfogták, akik Ukrajnába akartak menekülni, de azt állítják, hogy az ukrán hatóságok nem állnak kapcsolatban velük.

Az Amerikai Egyesült Államok állítása szerint nem talált bizonyítékot az ukrán vezetés vagy a titkosszolgálatok részvételére, de az orosz hatóságok folytatják a vizsgálatokat, függetlenül attól, hogy az Iszlám Állam vállalta magára az akciót.

A nyomozás során fontos lehet, hogy a terroristák életben maradtak (bár igencsak "viseltes" állapotban), és sok információt szolgálhatnak. Az egyikük nyilvánosan beszélt arról, hogy mennyi pénzt kínáltak fel neki a terrortámadásért, és csak azt mondták neki, hogy lőjön minél több embert - ez megváltoztathatja a moszkvai történelem egy részét.

A nézők között azonban akadt egy férfi, aki rátámadt az egyik fegyveresre, és végül semlegesítette - ezzel a feleségét igyekezett megvédeni, mialatt a fegyveres támadók a koncertre összegyűlt emberekre lőttek. A hős néző a lehető legjobbkor támadt gyorsan helyzetfelismerésének köszönhetően: kihasználta, hogy a terrorista tárat cserél.  Az esetről a Sky News számolt be a Baza jelentésére hivatkozva.

Az orosz nyomozóbizottság hangsúlyozta, hogy a férfi, aki a terroristára támadt, életeket mentett azzal, hogy határozottan és azonnal reagált a helyzetben. Az elnök szerint ez az aktív fellépés lehetett az egyetlen módja annak, hogy megakadályozzák a többi áldozat esetleges halálát. A bizottság vezetője ezért dicséretben részesítette a férfi hősiességét, és a „páratlan bátorságért” díjra jelöltette, amelyet később egy ünnepélyes ceremónián vehet át.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás