promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megszólalt Vlagyimir Putyin büntetés-végrehajtási titkára: ez lesz a moszkvai terroristák sorsa
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Még belegondolni is félelmetes.

Mint az a világsajtót bejárta, a súlyos moszkvai terrortámadás után az orosz szolgálatok viszonylag gyorsan kézre kerítették az elkövetőket. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára, és ezt a narratívát újabban mintha az orosz vezetés is elfogadta volna, bár még mindig pedzegetik az ukrán kapcsolatokat is.

Vlagyimir Putyin úgy nyilatkozott, hogy még az elkövetőknél is jobban érdekli őket, hogy ki rendelte meg a támadást - miközben természetesen a terroristákat is meg kell büntetni.

Az sejthető volt, hogy a hatóságok nem fognak kesztyűs kézzel bánni a lövöldözőkkel, és ezek a gyanúk be is igazolódtak: az egyik elkövetőnek elfogás közben levágták a fülét és a szájába helyezték, de a többiek is igen-igen leharcolt állapotban álltak a törvényszék elé - már akik eszméletüknél voltak, az egyik elkövető ugyanis mentős kísérettel érkezett, egyenesen az intenzív osztályról.

Természetesen sokakat érdekel, hogy mi lesz a terroristák sorsa, Oroszországban ugyanis hivatalosan nincs halálbüntetés - bár voltak olyan hangok, hogy megfontolnak olyan törvénymódosítást, hogy a pedofíliáért és a terrorcselekményekért elítélteket ki lehessen végezni.

Ilyen módosítás egyelőre nem történt, de a Telegramon közzétett hír alapján Alekszej Melnyikov, az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálata moszkvai ügyvezető titkára nyilatkozott a terroristák további sorsáról - és hát enyhén szólva nem lesz könnyű életük.

"Életük hátralévő részében egy úgynevezett koporsóban (4-6 m2  területű cella) lesznek, csak görnyedt helyzetben, hátratett kézzel mozoghatnak, nem érintkezhetnek velük."

Ma általános az a vélemény, hogy a halálbüntetésnél nincs rosszabb - de ha belegondolunk, ez talán még annál is durvább megtorlás a több mint 130 halálos áldozattal járó mészárlásért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás