promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A német közegészségügyi hivatal jelentése szerint a maszkok semmit nem értek, a lezárások pedig több kárt okoztak, mint hasznot - és ezt a politikusok is tudták
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több ezer oldalnyi dokumentumot hoztak nyilvánosságra, amik súlyos kérdéseket vetnek fel.

Aki megélte, az bizony nem fogja könnyen elfelejteni a COVID-19 időszakot - egyik napról a másikra álltak le országok az ügymenettel. A vírus szelektív módon dolgozott, az összejövetelek és a vendéglátó helységek nem lehettek nyitva, szerencsére a gyárakban nem állt meg a termelés, ott nem jelentett veszélyt az egy helyen összezárt sok ember.

Élénken emlékszünk az oltási kampányokra és a maszkviselésre is, ám minden erőfeszítés ellenére végül Vlagyimir Putyin Ukrajna elleni háborúja győzte le a vírust - egyik napról a másikra megszűntek a koronavírussal kapcsolatos hírek.

Németországban most botrány van kibontakozóban, miután az RKI (Robert Koch Intézet) nevű német közegészségügyi hivatal hosszú jogi vitát követően kénytelen volt nyilvánosságra hozni a bizalmas jegyzőkönyveket. Ezekből kiderült, hogy az RKI tudatában volt annak, hogy a járványügyi zárlatok inkább ártanak, mint segítenek, és hogy a maszkviselés kötelezővé tételéhez hiányzott a megfelelő bizonyíték - vagyis a világon semmiféle alapja nem volt.

Az RKI által kiadott 2500 oldalas dokumentum tartalmazza azt a részt is, amelyben a szakértők figyelmeztetnek arra, hogy a zárlatok „több kárt okozhatnak, mint amennyi hasznot hoznak”. Szintén említést tesznek az afrikai zárlatok és az ottani negatív eredményekről.

A dokumentumokból kiderül, hogy a német politikusok túlhangsúlyozták a helyzet súlyosságát, ellentétben a szakértők véleményével. Ezt valószínűleg azért tették, hogy szigorú intézkedéseket vezessenek be, és korlátozzák az állampolgárok alapvető jogait.

A dokumentumok nyilvánosságra hozatala sokkolta Németországot, sőt még a baloldali pártokat, mint például a Zöldeket is arra ösztönözte, hogy „teljes körű felülvizsgálatot” követeljenek a járványügyi politikában. Más pártok, például az Alternatíva Németországért (AfD), további lépéseket sürgetnek, beleértve bizottsági vizsgálatokat is – állítja a Bild.

Több politikus is nyomatékosan kéri az RKI-t, hogy tegye nyilvánossá a még titkosított – mintegy 4000 oldalas – dokumentum többi részét is, de azok a hangok is megjelentek, miszerint aki az egykori vírusellenes intézkedések hatását kutatja, az talán más téren is szélsőséges véleményt vall.

forrás Remix

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás