promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összeomolhat Koltai Róberték családja, Pogány Judit könnyekben tört ki mikor újra találkozott elítélt fiúkkal
Borítókép:  YouTube/ATV
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Noha a bíróság korábban már felmentette, most mégis börtönbüntetése ítélték.

A Fővárosi Törvényszék már egy jó ideje vizsgálja Koltai Róbert és Pogány Judit fia, P. Koltai Gábor, valamint hét társa elleni jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás ügyét.

Tizennégy évvel ezelőtt indult büntetőeljárás a filmproducer P. Koltai Gábor és cinkostársai ellen, vádolva őket jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással.

A vád szerint 2008-2010 között egy tucat animációs film gyártása során – hamis számlák segítségével – jogosulatlanul igényelték vissza az adót, ami jóval meghaladta a tényleges költségeket. Az első- és másodrendű vádlott összesen 2 279 928 564 és 1 663 247 874 forintot okozott kárként a központi költségvetésnek.

Bár 2018-ban felmentő ítélet született az ügyben, másodfokon az eljárási hibák miatt újra meg kell tárgyalni az ügyet, így ma folytatódott P. Koltai Gábor büntetőperes eljárása.

A bíróság ma bűnösnek találta P. Koltai Gábort adócsalásban, pénzmosásban és más bűncselekményekben, és 2 év börtönbüntetésre ítélte, amit 5 év próbaidőre felfüggesztett, valamint 750 ezer forint pénzbüntetést szabott ki rá.

A másodrendű vádlott szintén 2 év börtönbüntetést kapott, amit 5 év próbaidőre felfüggesztettek, míg a harmadrendű vádlott, Cs. Zoltán 2 év börtönbüntetést kapott, amit 4 évre felfüggesztettek, valamint 500 ezer forintos pénzbírságot szabtak ki rá.

Az ítélet még nem végleges, P. Koltai Gábor és édesanyja, Pogány Judit, aki szintén ott volt az ítélethirdetésen, láthatóan megrendülten fogadta az ítéletet. A vádlottak teljes fellebbezést nyújtottak be a felmentésük érdekében. A Blikknek sikerült a tárgyalás után megszólaltatnia P. Koltai Gábort, aki így kommentálta az ügyet:

"Felháborítónak és elfoghatatlannak tartom a bíróság ítéletét! Láthatja, teljeskörű fellebbezést nyújtottunk be."

Pogány Judit még tavaly októberben az RTL kamerái előtt találkozott újra elítélt fiával, amikor is a 79 éves színésznő a könnyekig elérzékenyülve a következőket mondta:

hát nagyon örülök, nem tudok mit szólni. Ez az egész időszak olyan, hogy az ember nem tud már mit szólni. [...] Hát átfutott már a fejemen, hogy ha egyszer igazán rosszul lennék, a fiam nem tudna segíteni rajtam.

- mondta akkor könnyek között a művésznő.

forrás: Blikk

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás