promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milyen titkokat rejt a világ 10 legtitkosabb szigete? Egyes szigeteken politikai foglyokat rejtettek el, de van ahol a világ legtöbb madara él
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha egy szigetre utazunk valószínűleg a világ nagy szigetei jutnak eszünkbe, amelyek minden bizonnyal többünknek a bakancslistáján helyet. Azonban vannak ismeretlen, titkos szigetek rejtve szerte a világon, amelyeket fel is kereshetünk, ha tudjuk, hogy hol keressük. Nézzük melyek ezek a rejtélyes szigetek:

Torres-szoros-szigetek, Ausztrália

Forrás: Profimedia

Torres-szoros szigetei egy sajátságos világot alkotnak. Csaknem 300 sziget borítja az óceánt lépcsőfokként Cape York északi csücskétől Pápua Új-  Guineáig. Nagyon kevesen laknak a szigeteken – és maximum pár látogató –, de azok a rettenthetetlen utazók, akik Ausztrália legészakibb előőrsébe merészkednek, jutalmul bepillantást nyerhetnek egy lenyűgöző kultúrába, lenyűgöző tájakat láthatnak és egy szeletnyi történelemet is kaphatnak.

A Föld két legrégebbi kultúrája találkozik a Torres-szoros szigeteinél. A Torres-szorosban élő bennszülöttek melanéz származásúak, de több tízezer éve érintkeztek a trópusi Észak-Queensland őslakosaival. Az eredmény egy gazdag és élénk kultúra erős tánchagyományokkal, színes fejdíszekkel, maszkokkal, fafaragásokkal.

Holbox-sziget, Mexikó

Forrás: Profimedia

Isla Holbox egy igazi fantasztikus hely a vadon élő állatok felfedezésére. A Yum Balam rezervátumban fekvő Holbox több mint 150 madárfajnak ad otthont, köztük rózsás kanalasgémeknek, pelikánoknak, gémeknek, íbiszeknek és flamingóknak. Nyáron a bálnacápák a közelben gyülekeznek, őket is könnyű megpillantani.

A mexikói Yucatán-félsziget északi partjainál ez a félreeső partszakasz háromórányi kompra van Cancún zsúfolt partjaitól, de ez a világ távolabbinak tűnik, mintha csak egy mesébe csöppennénk. Az autómentes sziget lényege egy visszafogott, bohó-mezítlábas hangulat. 

Yaeyama-szigetek, Japán

Forrás: Profimedia

Yaeyama-szigetek a japán szigetcsoport legdélebbi végén fekszenek, mintegy 400 kilométerre Okinawa főszigetétől . A természeti szépségükről, gyönyörű strandjairól, kiváló búvárkodásáról és buja növényzetéről széles körben ismert terület a természet ékköve, amely elég értékes ahhoz, hogy Iriomote-Ishigaki Nemzeti Parknak minősítsék abból a célból, hogy megőrizzék a jövő generációi számára.

A régió híres a dal és tánc gazdag zenei örökségéről, valamint a korabeli falusi helyszínekről, mint például a Taketomi-szigetről, ahol az idő olyan, mintha megállt volna. 

Îles du Salut, Francia Guyana

Forrás: Profimedia

Az Îles du Salut , angol nevén a Salvation Islands , egy álomszép sziget, ami III. Napóleon császár és a későbbi francia kormányok idejében a francia szárazföldről ide küldött foglyok otthona volt. A Kouroutól 15 km-re északra fekvő három apró sziget cápák által kedvelt helyszínezért a szökés szempontjából menekülésbiztosnak számított, és különösen alkalmas volt politikai foglyok számára.

Az eltelt hét évtizedben a szigetek kényeztető helyszínné váltak. Az Île Royale-ban , amely egykor a büntetés-végrehajtási helyszíne volt, most számos felújított börtönépületében étteremet működtet.

Ulleungdo, Dél-Korea

Forrás: Profimedia

A misztikus energiája miatt Mystery Island- nek becézett Ulleungdo a feltételezések szerint több mint 2,5 millió évvel ezelőtti vulkánkitörést követően alakult ki.

Dél-Korea és Japán között félúton található ez a robusztus vulkáni sziget, amelyről azt mondják, hogy nincs semmilyen környezeti szennyeződés, nincsenek tolvajok és nincsenek kígyók – más szóval, ez egy tökéletes bakancslista helyszín.

Ulleungdo békés és érintetlen, természetes menedék, ahol magasodó vulkáni csúcsok, lenyűgöző sziklaképződmények, cédruserdők, borókafák, néhány apró halászfalu található.

San Blás-szigetcsoport, Panama

Forrás: Profimedia

San Blas - szigetek Panama legdélibb karibi partja mentén húzódnak, és a Comarca de Guna Yala részét képezik. A szigetcsoport mintegy 400 szigetből áll, és 226 kilométeren (140 mérföldön) terül el, és a kolumbiai határtól távolabb található. A szigetek képeslapokon látható álomszerű helyszínek. Híresek a gyöngyházfény fehér strandjaikról.

Penghu-szigetek, Tajvan

Forrás: Profimedia

A Tajpejből irányított Penghu -szigetcsoport 90 szigete – legalábbis Tajvanon belül  az érintetlen hagyományos tajvani kultúrát testesíti meg.  Penghu , egykor Pescadores néven ismert szigetcsoportok a szörfözésről, a csodálatos és kellemes hőmérsékletű tengerről, a homokról és a napsütésről ismert.

Bay Islands & Hog Islands, Honduras

Forrás: Profimedia

Virágkorukban Roatán , Utila és Guanaja szigete 5000 gyilkosnak, rablónak és gazembernek adott otthont, köztük a hírhedt Henry Morgannek.

Manapság az Öböl-szigetek jobban ismertek strandjairól, búvárkodásáról és nyugodt trópusi hangulatáról. 

Con Dao-szigetek, Vietnam

Forrás: Profimedia

A Con Dao-szigetek , más néven Con Dao Nemzeti Park, egy 16, többnyire lakatlan szigetből álló szigetcsoport Vietnam déli partjainál.

A fő sziget kiválóan alkalmas a hozzáértő utazók számára, akik el akarnak menekülni a nyüzsgő városi élet elől. A fő sziget több mérföldnyi part menti utakkal, túraútvonalakkal és szabadtéri tevékenységek széles választékával is büszkélkedhet.

Ezek a szigetek sűrű dzsungelek, jáde színű vizek és fehér homokos strandok természetes csodaországai, ahol dugongok, delfinek, teknősök és korallzátonyok élnek.

Ssese-szigetek, Uganda

Forrás: Profimedia

Ha olyan helyet keresel, ahol lelassulhatsz, akkor a te helyed Ssese 84 szigetből álló buja szigetcsoportja. A Victoria -tó északnyugati partja mentén lenyűgöző fehér homokos strandok találhatóak. ez az a hely, ahol a kedvenc könyvünkkel a kezünkben feltöltődhetünk, hiszen már csak a látvány is magával ragad.

A vízi sportok már kissé veszélyesek, ugyanis nagyon sok a víziló és krokodil.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás