promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Turisztikai látványosság lett a Szájer József által használt ereszcsatorna, már a Google Maps is jelöli az ikonikussá vált vízelvezetőt
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Folyamatosan látogatják minden országból és most furcsa dolgot helyeztek el rajta.

2020-ban, a legnagyobb letargia, bezártság és Covid-járvány kellő közepén Magyarország egy olyan hírt kapott, ami egy pillanatra elfelejtette azt az egész világot érintő katatóniát, amiben akkor éltünk. Szájer József akkori európai parlamenti képviselő nagyot hibázott egy bizonyos éjszakán. Egyrészt, nem tudom emlékszünk-e, de ekkoriban volt a karantén, ami tiltott minden nemű összejövetelt, bulit, vagy csoportosulást, szigorú nagyösszegű bírságot kockáztatott, nem mellesleg pedig az emberéletek védelme miatt is kiemelten fontos volt az, hogy valóban csak indokolt esetben hagyjuk el a lakásunkat.

A világ több országából is érkeztek hírek arról, hogy magas rangú képviselők megunták a rájuk kényszerített bezártságot és szerveztek egy kis bulikát. Boris Johnson ebbe például bele is bukott, de egy magyar politikusnak is sikerült emiatt elveszítenie az állását.

Szájer József egy fülledt hangulatú partin vett részt, ami már ugye önmagában rossz pontot ért akkoriban, ám ez még semmi: az orgia szerű hangulatból úgy gondolta, hogy stílusosan, meztelenül, hátán egy hátizsákkal az ereszcsatornán leereszkedve távozik. Az egész ország egy emberként döbbent meg és olyan szintű fricskahullám vette kezdetét, ami szinte példa nélkülinek számított az országban. Az okokat és az indulatok jogosságát lehetne fejtegetni, vagy véleményt mondani róla, azonban nem ez ennek a cikknek a témája.

Hanem az, hogy a hirtelen jött távozás eszköze, az ereszcsatorna, azóta hatalmas sztárnak számít Brüsszelben. Az már régi hír, hogy emléktáblát helyeztek el rá, azonban egy Reddit bejegyzésből kiderül az is, hogy amolyan zarándokhellyé lépett elő az önmagában cseppet sem érdekes, hétköznapi ereszcsatorna.

Ez jelenleg így néz ki:

Messziről is látogatják, fotózkodnak vele, van aki még kis emléktárgyat, ajándékot is elhelyez rajta. Vélhetően valóban rendszeresek ezen látogatások, mert a kép tanulsága szerint a jelenlegi látvány erősen utal a jelenlegi politikai történésekre.

Ám ezzel még nincs vége az oszlop hősi előmenetelének:

A Google Maps is jelöli, mint önálló hely, tehát már térkép alapján is odatalálhatunk, ha esetleg Brüsszelben járva szeretnénk egy falatka magyar vonatkozást felfedezni a város falai között. A turisztikai látványosságot itt találjuk:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás