promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hörcsögarcú, felismerhetetlen 40-es lett az Asterix és Obelix dúskeblű gall bombázója, Laetitia Casta csupán árnyéka régi önmagának
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Teljesen felismerhetetlen lett 45 éves korára Laetitia Casta, aki annak idején nem csak Gérard Depardieu-t ígézte meg földöntúli szépségével.​

Ki ne emlékezne az első élőszereplős Asterix és Obelix-re, amit idén 25 éve mutattak be. Az 1999-es produkcióban Christian Clavier játszotta Asterixet, míg Gérard Depardieu volt Obelix, aki fülig szerelmes volt a film vöröshajú bombázójába, Falbalába. Az azóta is legjobban sikerült élőszereplős Asterix és Obelix-alkotást az a Claude Zidi rendezte, aki az egyik legjobb Louis de Funes-filmet, a Szárnyát vagy combját? is készítette.

Az Asterix és Obelix-ben játszotta a dögös gall lányt az akkor 20 éves Laetitia Casta, aki egy híres francia modell volt már akkor is. Laetitia-t egy fotós, Frederic Cresseaux fedezte fel egy családi nyaralás alkalmával, amikor 15 éves volt. Még ebben az évben megválasztották Miss Lumio-nak, 1993-ban.

1998 óta a L'oreal szépségnagykövete. Fotózott kampányt a Guess-nek, a Tommy Hilfiger-nek, a Miu Miu-nak, a Pepe Jeans-nek, Alberta Ferretti-nek, a XOXO-nak. Több, mint 100 címlapon jelent meg a fotója (pl Vogue, Elle, Victoria's Secret katalógusok), fellépett a Victoria's Secret 1997-es, 1998-as, 1999-es és a 2000-es bemutatóján.

1999-ben a francia köztársaság szimbólumának választották. Ezután hatalmas vitát robbantott ki, amikor áthelyezte székhelyét Londonba. Laetitia apja cáfolta a híreket, miszerint lánya gazdasági okokból hagyta el az országot. Azt mondta, egy TV show miatt költözött el. 2002-ben részt vett egy demostráción, a Vive la République-on, a 2002-es elnökválasztás első fordulója után. 2008-ban pedig a White March of nonviolent mellett ált ki.


2001-ben született első gyereke, Sahteene. Az ő édesapja Stephane Sednaoui fotós, akivel azóta elváltak útjaik.. Laetita korábban jegyben járt az olasz színésszel, Stefano Accorsi-val is, akitől 2 gyereke született: 2006. szeptember 21-én egy fiú Orlando, 2009 augusztus 9-én pedig egy lány Athena. Laetitia Casta 2015 óta egy francia színésszel, Louis Garrel-el alkot egy párt.

Az évek során jócskán megváltozott a színész-modell, gyakorlatilag teljesen felismerhetetlenné vált - 45 éves korára eléggé kikerekedett az arca, és mondhatni már egyáltalán nem emlékeztet arra a földöntúli szépségre, aki annak idején volt.

Így néz ki most 45 évesen az Asterix és Obelix bombázója:

(A kép 2024. március 2-án készült Laetitia Casta-ról. Fotó: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás