promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elírták a Nemzeti Múzeum nevét Petőfi Sándor mögött, totálisan értelmezhetetlen módon került rá a felirat az exkluzív, ünnepi LEGO szettre
Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bődületes baki történt a nemzeti ünnep napján, Petőfi Sándor szemei is rögtön kigúvadtak volna, ha megfordul.

Március 15. a magyar történelem egyik legkülönlegesebb napja, már kisiskolásként a fejünkbe verik, hogy miként söpört végig az országon a forradalom szele, aminek a leveréséhez a Habsburg uralkodónak végül az orosz cár segítségét kellett kérnie. Pilvax, Landerer, Kossuth, Petőfi, Vasvári, Irinyi, a könyökünkön jön ki a sok helyszínnév, dátum, és a történelmet alakító figurák sora.

Sokunkban ma élénken él a középiskolában belénk plántált kép, mikor Petőfi Sándor többezres tömeg előtt elszavalja a Nemzeti dalt, ám sokan megkérdőjelezik ennek a képnek a hitelességét, Petőfi ugyanis nem említi a múzeumot visszaemlékezéseiben. Az mindenesetre biztos, hogy a Nemzeti dal a 12 ponttal együtt a magyar szabadságharc ikonikus sajtótermékévé vált.

Idén egészen különleges nemzeti ünnepnek nézünk elébe, ugyanis - egy éves csúszással ugyan, de - elkészült minden idők legdrágább filmje, a Most vagy soha! A fiktív elemekben bővelkedő történelmi kalandfilm rendkívül megmozgatja a közvéleményt:

nem csak az elhúzódó munkálatok, a film körüli politikai adok-kapok, vagy a rekordköltségvetés miatt, hanem mert mindenkit érdekel, hogy tényleg olyan rossz-e, mint ahogy előzetesen feltételezte sajtó jelentős része?

Még be sem mutatták a filmet, de már kapott hideget-meleget, óriási közgyűlölet sújtotta a Petőfi Sándort középpontba helyező grandiózus vállalkozást, erről korábban itt írtunk, a filmről írt kritikánkat pedig itt olvashatjátok:

A Most vagy soha! bemutatójával összefüggésben az RTL oldalára is felkerült egy vicces paródiavideó (a csatorna úgy hivatkozott a produkcióra, hogy low-budget Petőfi-film), most pedig a Napi LEGO is elérkezettnek látta az időt, hogy egy virtuális LEGO szettel tisztelegjen a forradalom hőse, Petőfi Sándor előtt - a készlethez fűzött szövegben azonban a Most vagy soha! körüli felhajtásra, illetve az Origo kritikusának meglepő megállapítására is reflektáltak:

"Bár nem került 6 milliárdba és nem egy teljes év csúszással készült el, de végre akár a polcokra is kerülhetne a Petőfi Lego szett, amin az ifjú költő a Nemzeti múzeum lépcsőin ‘Most vagy soha! felkiáltással bíztatja a Napi Lego oldal bekövetésére a tömeget, miután elszavalta a Nemzet dalt. Döbbenetesen hasonlít Petőfire, bár nem tudjuk pontosan hogy nézett ki a költő - méltatta az elkészült tervet az origo."

A különleges LEGO készleten Petőfi Sándort láthatjuk, amint épp a Nemzeti dalt szavalja - a készítők tehát inkább a legendát erősítették. így fest a dolog:

A Napi LEGO ezúttal is kitett magáért (a korábbi exkluzív szettjeikről itt találjátok a cikkeinket), a mesterséges intelligenciával készített szett első ránézésre akár valóságosnak is tűnhet, ám ha jobban megnézzük, azért akadnak rajta bőven figyelmeztető jelek, példának okért a Nemzeti Múzeum feliratát kiolvashatatlanul alkotta meg az MI.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás