promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tragédia a Szabolcs vármegyei iskolában, több gyermek is érintett
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mentőknek a helyszínen kellett cselekednie, a helyi közösségi ház vezetője is megszólalt az ügyben.

Sajnálatos, mondhatni tragikus (bár szerencsére halálos áldozat nem volt) esemény borzolta egy kelet-magyarországi, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei falu életének mindennapjait, amiből egy helyi lakosok számára létrehozott közösségi médiás csoportból értesültünk.

Az eset rettenetesen szomorú és aggasztó, nem túl szép látlelet a korunkról: az esetet a helyi közösségi ház vezetője osztotta meg.

A főszereplők rendkívül fiatalok, mindössze általános iskolás korú gyerekek, a helyi általános iskola tanulói.

A beszámoló szerint több gyereknek is sürgős gyomormosásra volt szüksége, amit a mentősök a gyerekek beszámolói alapján már az iskolában kénytelenek voltak végrehajtani. Több tanuló ugyanis valamilyen fajta gyógyszer porított fel, majd szívott fel, és csak a mentősök gyors intézkedésének voltak köszönhető a nagyobb probléma elkerülése.

Több hozzászóló szerint egyébként messze nem csak ez az egyetlen probléma a település iskolájában: többen is felvetették, hogy a gyerekek valószínűleg otthonról hozhatták az intézménybe a veszélyes gyógyszert, ami igen erősen felveti a szülői felelősséget is, valamint már az is előfordult, hogy a diákok (általános iskolás korban) megtámadták a tanárt. Az intézményben dolgozók ráadásul beszámolóik szerint nem igazán kapnak támogatást a szülőktől sem: a renitens diákok szülei egyáltalán nem járnak szülői értekezletre, sőt, még akkor sem jönnek be, ha gyerekeik rossz viselkedése miatt kifejezetten beidézik őket.

Sajnos a kábítószerfogyasztás egyre nagyobb probléma a hazánkban, a még mindig jelen lévő kimagasló alkoholfogyasztás mellett, különösen szomorú az eset, ha iskolában történik meg - ez talán még a tanulmányi eredmények romlásánál is elkeserítőbb tendencia.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás