promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Röhög az ország: a legendás lombkoronasétány saját LEGO-szettet kapott
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

LEGO-ként is nevetség tárgya lett a lomb nélküli lombkoronasétány.

Ha hungarikumról van szó, akkor sokaknak olyan dolgok jutnak eszébe, mint a pálinka, a Pick téliszalámi, a tokaji aszú, a fröccs, vagy a Béres csepp, de egyesek szerint a lomb nélküli lombkoronasétány is egy olyan dolog, amire bizonyos szempontból büszkék lehetünk. Nyilván ez iróniaként értendő, és joggal merülhet fel a kérdés, hogy most hogy került megint előtérbe a legendássá vált nyírmártonfalvi lombkoronasétány.

A vicceskedő kommentelők egyfajta kritikaként fogalmazták meg, hogy a lomb nélküli lomkoronasétány is bekerülhetne a hungarikumok közé - de természetesen ez nem fog megtörténni. A hazai sajtó nagyon sokáig foglalkozott a nyírmártonfalvi furcsa látványossággal, leginkább arra voltak ráállva az újságírók, vajon mennyibe kerülhetett a sétány, és mennyi fát vágtak ki körülötte azért, hogy megvalósulhasson.

2023 tavaszán nagy visszhangot keltett a nyírmártonfalvi polgármester kijelentése, miszerint azért kellett kivágni a lombkoronasétány körül az erdőt, hogy megvalósulhasson a projekt. A település vezetője akkor azt nyilatkozta az ATV-nek, hogy idővel majd újra lomb is lesz a sétány körül, mert gyorsnövésű facsemetéket ültettek el. Az erdészek azonban azt mondták, hogy ezek a fák hiába gyorsnövésűek, akkor is több évtizedet kell várni ahhoz, hogy lombot is növesszenek.


Miután kiderült, hogy az Integritás Hatóság feljelentést tesz a nyírmártonfalvi lombkoronasétány miatt, a Napi Lego nevű oldal - ami korábban Mészáros Lőrinces Legót is tervezett - akcióba lépett, és a mesterséges intelligencia segítségével elképzelte, milyen lenne a lomb nélküli sétány Lego-szettként.

„Ha hungarikumokról van szó, sokaknak a pálinka, kürtőskalács vagy a tokaji bor jut az eszébe, és megfeledkeznek az olyan újkeletű büszkeségeinkről mint a lombkoronasétány. A legemlékezetesebb ezek közül a nyírmártonfalvi sétány, ami körül a helyi polgármesternek sikerült tarra vágni az erdőt. Ennek a nagyszerű hagyománynak állít emléket ez a Lego szett, így mindenki anélkül élvezheti a lombkoronasétány-építést, hogy tíz- vagy százmilliókat kellene ráköltenie”

- olvasható a Napi Lego-oldalon, ahol a követők jókat derülnek a lombkoronasétányos szetten, ami nyilván sosem kerül a polcokra, de abból kiindulva, milyen lavinát indított el tavaly ez az építmény, biztos kelendő Lego-termék lenne.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás