promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, mi Schobert Norbi eredeti neve: hosszú évek után hullt le a lepel a titokról, amire garantáltan soha nem gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Schobert Norbi még kilencéves korában változtatta meg a nevét.

Schobert Norbi már hosszú évek óta a nyilvánosság előtt éli az életét, ám még mindig akadnak olyan meglepő titkok róla, melyeket csak kevesen tudhatnak. Az egyik ilyen például az, hogy Norbi eredeti neve nem az amit most ismerünk, a fitneszguru ugyanis teljesen más névvel látta meg a napvilágot. Schobert Norbi 1971-es születésekor tehát  még egy teljesen más név szerepelt az irataiban, mint ahogy ma ismerik. 

Az ehhez kapcsolódó történet pedig egészen szövevényes, ugyanis egy kényszerházasság volt az oka annak, hogy kisfiú korában új nevet adtak neki. 

Schobert Norbi a zsidó származású fotóművész, Bauer Sándor és a katolikus hitben nevelkedett Horváth Judit gyermekeként látta meg a napvilágot. Anyakönyvi kivonatába pedig annak idején ezen a néven jegyezték be: Horváth Ferenc Norbert.

Norbi tehát az eredeti vezetéknevét tehát édesanyjától kapta, miután édesapja elhagyta a családot. Ám a fitneszguru valahogy soha nem tudott azonosulni első keresztnevével a Ferenccel, így már általános iskolában a Norbertet használta.

Első általánosban megkérdezte a tanárnő, hogyan szólítson az órákon, Ferinek vagy Norbertnek, és én valamiért a Norbit kértem használni. Így lettem Horváth F. Norbert az ellenőrző elején

- mesélte korábban a híresség egy interjúban, majd egy nem mindennapi történettel folytatta múltjának felidézéstét.

Ez pedig nem volt más, mint egy különös kényszerházasság története, amelyre az anyai nagymamája halála miatt került sor.

Amikor elvesztettem őt a cukorbetegség miatt, akkor muszáj volt anyámnak papíron hozzámennie nagyim második férjéhez, hogy legyen jogcímünk a tanácsi lakásban maradásra. Második osztálytól így Schóbert F. Norbert lettem. Én a mai napig csak a Norbi névvel tudok azonosulni, és levettem az ékezetet az ó-ról, mert zavarja a szemem

-árulta el Schobert Norbi nevének titkát. 

Ezt a történetet egyébként már korábban is hallhatta az ország, ugyanis már a TV2 nagysikerű műsorában, a Hal a tortában című gasztroreality-ben is megkérdezték, hogy kinek az eredeti neve a Horváth Ferenc Norbert. 

Schobert Norbi korábban azt is elárulta, hogy kilencéves koráig volt a neve Horváth, majd utána jött a névváltás. Dr. Schobert Zoltán a nagymamája második férje volt, egy igen jó nevű, erdélyi származású belgyógyász főorvos, akivel nagyon jó kapcsolatát ápolt a későbbi fitneszguru. 

Egy évvel azelőtt, hogy a nagypapa meghalt, 1981-ben, akkor voltam tízéves, a nevére vett. Azért, hogy ha meghal, minket az édesanyámmal ne rakjanak ki abból a tanácsi lakásból. Hát, így vettem fel a Schobert nevet

- mesélte Norbi.

Forrás: Femina / Bors

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás