promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 20 évvel a Trója-film után az angyalarcú Diane Kruger, aki Dobó Katát is kitúrta Helené szerepéből
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő, hogy már 20 éve mutatták be a Tróját, de Diane Kruger természetes szépségén egyáltalán nem látszik az idő rohanása.

2004-ben mutatták be a mozikban a Trója című filmet, aminek forgatókönyvét Homérosz Iliász című eposzából a Trónok harca egy showrunnere és írója, David Benioff írta, rendezője pedig az a Wolfgang Petersen volt, aki többek között a Végtelen történetet és Az elnök különgépét is jegyzi.

A Trója főszerepeiben csupa hollywoodi sztárt láthatunk: Brad Pitt játssza Akhilleuszt, Eric Bana Hektórt, Orlando Bloom Pariszt, Brian Cox Agamemnónt, Rose Byrne Briseist, Trója papnőjét, Sean Bean Odüsszeuszt, Diane Kruger pedig magát Helenét - a gyönyörű görög nőt, aki miatt kitört a trójai háború.

Diane Heidkrüger alsó-szászországi születésű színésznő csupán 27 éves volt, mikor bemutatták a Trója című filmet. Gyerekkorában még balerina akart lenni, évekig a nagynevű Királyi Balettintézetben tanult Londonban, majd egy sérülés miatt végleg abba kellett hagynia. Ezután kezdett el érdeklődni a színészet iránt; első szerepét a Duelles című német sorozat egyik epizódjában kapta. Miután több kisebb szerepet is elvállalt különböző filmekben, jött az igazi áttörés, ugyanis jött a Trója.

Érdekesség, hogy Diane Kruger mellett már csak Dobó Kata volt versenyben Helené szerepéért, de végül mégsem a magyar színésznőt választották.


Bár Dobó Katának nem volt szerencséje Hollywoodban, de Diane Kruger-nek igen szép felívelt a karrierje. A Trója után Nicolas Cage mellett játszott A nemzet aranya filmekben, többször is szerepelt együtt Liam Neesonnel - először az Ismeretlen férfi-ben, majd a Marlowe-ban -, de Brad Pittel is együtt játszott a Becstelen brigantyk-ban. Meg kell említeni még az egyik legjobb filmjét is, a Fegyverszünet karácsonyra című alkotást, amit a Legjobb idegennyelvű film kategóriában Oscar-díjra is jelöltek.

Diane Kruger azóta eléggé kikerült a hollywoodi látómezőből, nem igen láthatjuk mostanában nagyobb produkciókban, pedig még csak 47 éves. Legutóbb a párizsi Fashion Week-en vonult fel február végén, akkor készült róla az alábbi fotó is, amin megnézhetjük, hogy mennyit változott 20 év alatt a földöntúli szépségű színésznő.

(Fotó: Profimedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás