promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így csendült fel utoljára Balázs Fecó utánozhatatlan hangja, elképesztő felvétel látott napvilágot tragikus sorsú legendánkról
Borítókép:  Youtube (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ma négy éve annak, hogy elhunyt a legendás énekes.

Legendás énekesünk Balázs Fecó egészen pontosan négy évvel ezelőtt 2020 március 2-án hunyta le örökre a szemét. Fecó még a saját lábán ment be a klinikára, miután napok óta rosszul érezte magát koronavírus fertőzés miatt 2020 novemberében, ám állapota később súlyosbodott és lélegeztetőgépre került.

Szívbetegsége miatt a Korál sztárja a különösen veszélyeztetettek közé tartozott. Kollégái és családja azonban hiába imádkozott érte, a betegség sajnos végül legyőzte őt.

Balázs Fecó 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdte pályafutását, majd 1972-ben Som Lajossal kiváltak a zenekarból, és megalapították az első magyar hard-rock zenekart, a Taurus XT-t, amely 1973-ban felbomlott. Ezután Balázs Fecó két évet külföldön dolgozott, hazatérte után pedig, 1976-ban Koncz Zsuzsa kísérőzenekarához került, majd 1978-ban, erre az együttesre építve megalapította a Korál együttest. 

Az 1981-es táncdalfesztiválon a Homok a szélben című dalukkal óriási sikert arattak. 1986-ban a Korál feloszlott, innentől Fecó szólókarrierbe fogott, élete végéig pedig nem kevesebb mint 10 albumot adott ki. 

Mondanunk sem kell, hogy Balázs Fecó előadóként és mint dalszerzőként is egyaránt maradandót alkotott. Gondoljunk csak a Homok a szélben, az Érints meg, az  Évszakok vagy a Maradj velem. Ami pedig a magánéletét illeti, első házassága 12 évig tartott. 1996 óta pedig második feleségével Imolával volt együtt, akitől egyetlen gyermek, Ferenc született 1998-ban

Balázs Fecó váratlan halála nagyon megviselte az embereket, családját, a zenésztársakat és a rajongókat egyaránt. Halála után nem sokkal azonban szerencsére kiadták az utolsó dalt amelyben az ikon hangja felcsendült. 

Ez pedig a Mobilmánia Bajnok & Zefi 40 albumon hallható A tegnap itthagyott című dal, amivel a zenekar elbúcsúztatta az énekest.

Zenésztársa Zeffer András így búcsúzott Fecótól annak idején a Facebook-oldalán:

Drága Barátaim, engedjétek meg hogy a magam módján elbúcsúzzam drága Fecó Barátunktól, aki kórházba kerülése előtt még felénekelte nekünk egy dalomat a Bajnok & Zefi 40 lemezünkre. Ez lett az ő utolsó stúdió munkája.  Az utóbbi hetekben rendkívül közel kerültünk egymáshoz, sokat beszéltünk telefonon, sok-sok közös dolgot terveztünk... Isten veled barátom, Isten veled Fecó. Nem felejtünk el soha. Nagyon, de nagyon sajnálom, hogy nincs már itt velünk…

Balázs Fecóra emlékezve pedig nem is maradt más, mint hogy meghallgassuk az említett dalt, melyben utoljára csendült fel utánozhatatlan hangja.

Forrás: Zenei Weblap / Magyar Nemzet

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás