promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dobó Kata 50 éves: félrelépett egy miniszterrel, lefeküdt Árpa Attilával
Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Emlékezetes szerepei magyarok millióinak retinájába égtek bele.

Dobó Kata most vasárnap tölti be az 50. születésnapját. Elképesztően gyorsan száguld az idő, hiszen a modellként indult színésznő legtöbbünk emlékezetében megmaradt ugyanannak a hamvas szépségnek, ahogy a 90-es évek végén megismertük.

A Kern András és Koltai Róbert által rendezett A miniszter félrelépben egy egész ország szeretett bele a vörös bombázóba, ami azóta is a rendszerváltás utáni legnézettebb magyar film, de az abszolút ranglistán is nagyon előkelő helyen szerepel a több mint 650 ezer nézőjével. Dobó Kata akkor így nyilatkozott az országos hírnevet meghozó szerepről:

A miniszter félrelép után rögtön következett az Ámbár tanár úr, amiben ismét Koltai rendezte Dobó Katát, és a színésznő újfent a férfi vágyak középpontjába kerül. Dobó Kata bejutott a Színművészeti egyetemre is, de végül nem fejezte be tanulmányait, hanem a tengeren túlon próbált szerencsét - inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A nagy visszatérést a csak Szex és más semmi és a Szabadság szerelem című filmek jelentették a 2000-es évek közepén.

Előbbiben újból a romantikus érzelmek kerültek a középpontba, de már nem Kata volt a vágyak legfőbb tárgya, és bár az '56-os moziban is fontos szerep jutott a szerelemnek, ebben a filmben új oldalát mutathatta meg a színésznő, mint harcos forradalmár.

Dobó Kata időközben természetesen kiöregedett a tini bombázó szerepből, és erre a Pepsi pár évvel ezelőtti reklámja is nagyon szellemesen reflektál. Itt megnézhetitek az újabb reklámot, alatta pedig a régi, 90-es években sugárzott TV hirdetést:

Dobó Kata 2010-ben ismét együtt játszott Kern Andrással, a magyar filmek között rendkívül ritka hollónak számító thrillerben, a Halálkeringőben, amit azonban a kritika és a nézők egyaránt elmarasztaltak. Azóta a mozikban már inkább csak kisebb szerepeket vállal, illetve több sorozatban is feltűnt (Hacktion, Fapad, Válótársak, Egynyári kaland stb.).

A 2010-es évek végén Kata rendezőként is bemutatkozott, 2019-ben a Kölcsönlakás című színdarabot vitte filmre, 2021-ben az El a kezekkel a papámtól! című ifjúsági fantasy-t készítette el. A kritika egyiket sem méltatta, a Kölcsönlakás viszont nagyon sikeres volt a mozikban.

Ami az Árpa Attilával való ágyba bújását illeti, a jeles eset még 2009-ben történt meg a Jóéjtpuszi című rövidfilmben, erről korábban részletesebben is írtunk ebben a cikkünkben:

Dobó Kata nemrég Facebookon emlékezett meg A miniszter félrelépről, Kern Andrással és Koltai Róberttel kilátogattak a film fő helyszínéül szolgáló Gellért szállóba.

Ezúton is boldog születésnapot kívánunk a 50 éves színésznőnek!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás