promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki 72 évesen Magyarország első szupermodellje, sikeres üzletasszonyként él az egykori manöken Pataki Ági
Borítókép:  Femina/Fabulon
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az első magyar szupermodell még 70 fölött is elbűvölő.

Csupán a véletlennek köszönhette, hogy modell lett: Pataki Ági annak idején spanyol tolmácsként egy dél-amerikai csoportot kísért a Rotschild Szalonba, ott szúrta ki őt a tulajdonos, Rotschild Klára, aki kiküldte a kifutóra. Hiába nem volt 170 centiméter - hiszen akkoriban ez volt a követelmény a manökeneknél - egyfolytában kapta az újabb és újabb felkéréseket. Nem beszélve arról a véletlenről, amikor az Iparművészeti Főiskolán tanuló Németh Andrea vizsgafotóját - ami Pataki Ágit ábrázolta - felfedezte egy grafikus, aki a Kőbányai Gyógyszertár PR-igazgatója volt; ezt követően vált a ma már Balázs Béla-díjas filmproducerből a Fabulon kozmetikai márka népszerű reklámarcává.

Karrierje beindulásakor még csak 20 év körül volt, azóta eltelt több mint 50 év, de Pataki Ági még ma is káprázatos és elbűvölő. Az egykori manöken még 72 évesen is egy energiabomba, jelenleg is hazánk 50 legsikeresebb üzletasszonyának egyike. Modellkedős pályafutása után férjével együtt a filmek felé fordultak, olyan produkciók fűződnek a nevéhez, mint az Üvegtigris, a Fehér tenyér, vagy a Fehér isten.

Pataki Áginak mindene megvan, tényleg csak egyetlen apróság hiányzott az életéből, de már ezt is pótolta. Magyarország első szupermodellje számára ugyanis sokáig ismeretlen volt a közösségi média használata, eddig csak olvasta a Facebookot és az Instagramot, de ma már aktívan használja őket; sőt még saját TikTok-csatornáját is elindította.

„Vettem egy nagy levegőt és február elsején felmentem a Tiktokra is. Az első posztom rólam és fiatalságomról szól, arról, hogy ki voltam én. Egy bemutatkozó poszt azoknak a fiataloknak, akik nem tudnak rólam, nem ismernek még”

- mesélte a Blikk-nek Pataki Ági, aki még mindig aktív mindenben, tele van energiával.

Az egykori manöken szerint sosem késő belevágni új dolgokba, újdonságokat tanulni, és a remek külső nagyban függ attól is, hogy hogyan él az ember, hogy belefásul-e a munkájába, hogy stresszes napjai vannak-e. Elmondása szerint ő utál unatkozni, mindig muszáj valamit csinálnia, hiszen ez élteti, és ez tartja őt ilyen mesés formában.

Így néz ki most a 72 éves Pataki Ági:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás