promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tó fölé repült a drónjával, mikor észrevett valamit a vízben: alig pár másodperc múlva a vér is belé fagyott a látványtól
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Csúnya vége lett a kirándulásnak.

A technika térhódításával egyre újabb és fejlettebb eszközök állnak rendelkezésünkre, akármilyen szórakozásnak is hódoljunk. Míg régen napokat kellett várni a filmes fényképezőgépek felvételeire és ha elrontottunk egy képet, akkor esélyünk sem volt kijavítani, ma már a kirándulásban és a táj kémlelésében is high tech cuccok állnak a rendelkezésünkre. Nem elég a digitális fényképezőgép, vagy a szuper minőségű kamerás mobil, már drónfelvételeket is tudunk készíteni. Ezek hatótávolsága egészen elképesztő tud lenni, akár tőlünk több kilométerre is el tudjuk navigálni a kis, ám annál borsosabb árú eszközt. Néhány tíz ezer forinttól több száz ezer forintig is terjedhetnek, így nem csoda, ha rengeteg biztonsági óvintézkedést szerelnek bele a kütyükbe, nehogy véletlenül elveszítse őket a gazdijuk.

Vannak azonban olyan helyzetek, amire a gyártók sem tudnak felkészülni, ez a mostani is pont ilyen volt. Egy férfi meg szerette volna nézni felülről a vidék egyik csodás állóvizét, ehhez pedig a fent említett eszközt választotta. A drónnal elrepült a tó felett és egy ideig nem is történt semmilyen fennakadás: aztán észrevett valamit fodrozódni a vízben. Az eseménytelen repülést megszakította és közelebb repült ahhoz a valamihez, amit meglátott és megdöbbenve vette tudomásul, hogy mivel is találkozott "szembe": egy aligátor volt, amely érdeklődve kémlelte a fölötte elrepülő tárgyat. Az aligátorok hallása igen kifinomult, a drón pedig akármennyire is precízen összerakott, hangos, zümmögö zajt bocsát ki, amit emberi füllel is igen könnyű meghallani.

A meglepetéstől a drónt kezelő férfi hozott egy rossz döntést és gondolta, hogy közelebbről is megnézi a veszedelmes állatot. A felvételen nem látszik jól, de nagyjából egy, másfél méter magasan van a tó fölött az eszköz, ami biztonságos távolságnak tűnik a ragadozótól. Azt azonban nem kalkulálta bele, hogy ezek az állatok különleges mozgásuknak köszönhetően egy másodperc alatt hatalmas magasságra tudnak kitörni a vízből. Gondolom nem árulok el titkot ha azt mondom: az állat egy szempillantás alatt elkapta a drónt, a férfinek pedig lett egy egyedülálló felvétele erről, cserébe pedig amennyiben tovább szeretné űzni a hobbiját, akkor új drónt kell vásárolnia.

A vérfagyasztó videót ide kattintva tudjátok megtekinteni:

I lost my drone to an alligator

This drone pilot underestimated how high alligators can jump

Posted by Furry Tails on Monday, February 19, 2024
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás