promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vitray Tamás szívszorító szavakat intézett az elhunyt Vágó Istvánhoz: fontos nap ez a mai, a síron túlra üzent régi barátjának
Borítókép:  RTL
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vágó István ma lett volna 75 éves.

75 éves lenne ma Vágó István, ám a kvízvilág nagymestere sajnos nem érhette meg a háromnegyed évszázados születésnapját. A hiánya ma is fájó pont a család és a kollégák körében egyaránt, nem is beszélve a műsorvezető rajongóiról.

A népszerű televíziós személyiséget szerettei még mindig gyászolják, ugyanis a legendás kvízmester váratlanul és tragikus módon hunyt el tavaly áprilisban. Vágó halála mindenkit meglepett: István és felesége éppen együtt voltak otthon, amikor hirtelen, gyakorlatilag minden előjel nélkül összeesett. Judit, a felesége, teljesen összetört a párja elvesztése miatt, de a barátok, a fia és hatéves unokája mindannyian segítik neki átvészelni ezt a nehéz időszakot - számolt be róla a Blikk.

Azóta sem tudják a kollégák, pályatársak és régi ismerősök, hogy hova helyezhetnének el egy szál virágot és mondhatnának egy főhajtást Vágó István emlékére, mivel a család nem árult el semmilyen információt a kvízlegenda nyughelyéről. A Vágó Istvánnal készült legutolsó interjút itt lehet megtekinteni, itt a legendás műsorvezető soha nem hallott kulisszatitkokat árult el többek között a Legyen ön is milliomos!-ról is:

A jeles alkalom kapcsán megszólalt Vitray Tamás is, aki annak idején bevezette Vágó Istvánt a televíziózás világába.

A tapasztalt televíziós a "Riporter kerestetik" zsűrijéből szúrta ki Vágó Istvánt, majd próbálta meggyőzni Vágót, hogy az MTV-t válassza a külkereskedelem helyett, és végül sikerült is rábeszélnie. Vágó István csatlakozott Vitray vezetése alatt egy kis egységhez, és rögtön elnyerte a közönség rokonszenvét, mint egy derűs, nagy tudású és kedvelt vetélkedőmester.

Vitray hangsúlyozza, hogy az évek során Vágó István kiemelkedő szakértőként uralkodott a műfajban, és ezáltal növekedett az elismerése is a nézők körében. Bár távolabbról figyeltek egymásra, mindig rokonszenvvel tekintettek egymásra.

"Nincs ugyan hiteles összehasonlítási lehetőség, de – ami engem illet – mondhatom, nála a szellemi játékok vezetésére alkalmasabb, rátermettebb kollégát sem itthon, sem külföldön nem láttam."

Fogalmazott Vitray, aki elszomorodva emlékeztet arra, hogy Vágó István nagyon korán és szinte felfoghatatlanul hirtelen távozott, és még sokáig fog hiányozni mint jó kolléga és gáncs nélküli szaktárs. Bár sajnálja, hogy nem lehetett ott a búcsúztatásán, megérti, hogy a családi körben búcsúztak el tőle, továbbá, hogy azóta sem vált publikussá, hogy hol tehetné tiszteletét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás