promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eddig fogalmunk sem volt arról, hogy ezek a dolgok magyarok? Rendkívüli, ami most kiderült rólunk
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Te gondoltak volna, hogy ezek a dolgok magyarok?

Rengeteg olyan dolog van, ami hozzánk, magyarokhoz köthető. Rengeteg találmánnyal büszkélkedünk, amelyet ma már az egész világ ismer. ilyen például a Rubik-kocka, amelyet Rubik Ernő magyar mérnök és professzor tervezett és készítette el 1974-ben. De például a golyóstoll is hozzánk kötődik: Bíró László, a Biro Pen-találmányának köszönhetően ismerte meg a világ, amelyet 1938-ban jegyeztek be szabadalmi oltalom alá.

Ezenkívül rengeteg magyar termék van a piacon, köztük pedig lehetnek olyanok is, amelyekről a magyarok egyáltalán nem gondolnák, hogy magyar. 

Egy ilyen kérdés a Redditen is felmerült az egyik felhasználó tette fel a kérdést, hogy "Mi az a rendkívül magyar dolog amiről a magyarok nem gondolják, hogy magyar?". A bejegyzéshez ezután rengeteg komment érkezett és valóban érkeztek olyan márkanevet és dolgot, amelyek láttán az olvasók teljességgel elcsodálkozhattak. Leginkább a divatmárkák terén volt nagy a megdöbbenés, ugyanis sokan nem tudhatják, hogy például a Devergo, Retro, Griff, Saxoo London is magyar márkák. 

Comment
byu/Muoniurn from discussion
inhungary

- Fundango is magyar? - lepődött meg valaki a Reddit-bejegyzés alatt található kommenteknél. 

- Az első Drakula filmen (Lugosi Béla) van szobra is a Vajdahunyad váránál, ha arra jártok, ne csak Anonymust nézzétek meg, hanem az öreg vámpírt is - jegyezte meg valaki más. 

- A Svájci bicska. Az eredetijét Dréher Ignác (a sörös Dréher Antal tesója), aki műszerész volt, találta fel. Ki is állította a világkiállításon és díjat is nyert vele. Elhunyta után lejárt a szabadalmi védelem róla, amit egy élelmes svájci üzletember védett le. A régi Vendéglátó Ipari Múzeumban volt sokáig kiállítva -vetette fel egy harmadik felhasználó a kérdésre válaszolva. 

- Houdini, a világ leghíresebb szabadulóművésze magyar volt, Weisz Erik néven született - írták a kommtekhez. 

- Külföldi kollégák (fizikusok) sokszor nem tudják, hogy (von) Neumann és Wigner magyarok voltak- jegyezte meg valaki más. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás