promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szigorít az Aldi: ha ezt megtagadod, azonnal véget vetnek a vásárlásodnak
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Minden Aldiban bevezethetik ezt a szabályt? 

Igencsak érdekes dolog látott napvilágot az egyik üzletlánccal kapcsolatban, ugyanis egyes üzletekben az Aldi a munkatársait állítólag arra kérte Angliában, hogy ne szolgálják ki a vásárlókat, ha nem hajlandók átvizsgálni a táskáikat a kasszáknál. Az egyik angol Aldi bolt dolgozója még augusztusban mesélte a The Grocer Magazine-nak, hogyan vezették be üzletükben az átkutatási politikát. Az ellenőrzéseket a biztonsági őröknek és az Aldi munkatársainak is el kellett végezni Angliában.

Elmondása szerint az kellett mondaniuk a vásárlóknak, hogy had nézzenek bele a táskájukba, hogy lássák, hogy valóban nincs bennük valamilyen áru. Ezzel megbizonyosodhattak arról, hogy az emberek nem lopnak el semmit az Aldiból.

Az Aldi dolgozója ezután megjegyezte, hogy aki nem tartja be ezt a fajta ellenőrzést, annak megtagadhatják a vásárlást is. Bár hozzátette, ez az ő üzletükben nem fordult elő. A diszkont szupermarket dolgozója azt is elmondta, hogy az üzletből kilépő vásárlókat a biztonságiak is megállíthatják, ha lopással gyanúsítják őket.

Az ügyben pedig még az Aldi is megszólalt. Úgy fogalmazott a cég, hogy ez nem egy kötelező művelet, a különböző üzleteken múlik, hogy megnézik-e a vásárló táskáját vagy sem. Szükség esetén a munkavállalók fel vannak ruházva, hogy ellenőrzést tartsanak. Azt is megjegyezték, hogy ez mindössze csak néhány üzletben fordult elő, és ideiglenes intézkedésként alkalmazták.

Ez az ellenőrzés azonban nem új keletű, 2023 májusa óta érkeznek jelentések arról, hogy az Aldi üzletek alkalmazzák az intézkedést. Az Aldi szóvivője elmondta, hogy az üzletekben az ellenőrzéseket mindig csak a vásárlók beleegyezésével hajtják végre. Az ellenőrzéseket is csak a vásárló által a vásárláshoz használt táskákra kell elvégezni, a kézitáskáit vagy a személyes táskáit nem tartoznak bele a körbe. 

Forrás: Mirror

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás