promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra megváltoznak az üzemanyagárak: péntektől bosszantó áron tankolhatnak az autósok
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ezekkel az árakkal találkozhatunk, ha ma tankolni megyünk. 

Ezen a héten újra megváltoztak az üzemanyag árai, ugyanis a hét közepétől a 95-ös benzin 580 forintba, a gázolaj pedig 619 forintba került a kutakon.  A magyarok pedig már várhatták a pénteket arra nézve, hogy lesz-e újabb változás, lehet-e esetleg jobb áron tankolni a hétvégén. Ám aki ebben reménykedett, annak rossz hír érkezett, ma újból drágulnak az üzemanyagok. Mutatjuk is, hogy mire kell számítanunk.

Tehát újra emelik a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát, előbbit bruttó 5 forinttal, míg a gázolaj beszerzési árát bruttó 6 forinttal.

Így a hét második felében az üzemanyag átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

95-ös benzin: 590 Ft/liter

Gázolaj: 625 Ft/liter

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a jövő héten még tovább emelkednek-e az árak. De azt kimondhatjuk, hogy az 2024 elején csakis emelkedést jelentettek be, sorra drágultak az üzemanyag árai. Január 1-jén ugrásszerűen emelkedett az üzemanyagok ára, ugyanis elérkezett a rettegett jövedéki adóemelés napja. Igaz, a MOL úgy döntött, hogy nem egyszerre helyezi rá ezt a plusz anyagi terhet az emberekre, két részletben emelik az adó mértékével az üzemanyagok árait. Január 1-jén 20 forinttal, majd a hónap közepén további 21 forinttal fogják emelni a benzin és a gázolaj árát. Azóta minden héten változik valamennyivel a benzinár, de még mindig távol vagyunk a 700 forintos álomhatártól. 

A Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt korábban kijelentette, hogyha a hazai üzemanyagárak ismét alacsony szintre süllyednének, akkor újra beindulna az üzemanyag-turizmus. A tavalyi évhez képest azonban 20 százalékkal kevesebb üzemanyag fogyott a benzinturizmus elmaradása miatt. Időközben az Izrael és Hamász közötti háború is kitört, hatására a Brent olaj ára is 90 dollár fölé emelkedett.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás