promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már az autópálya-matricával is bajba kerülhetünk? Végleg búcsút mondhatunk az adatainknak, egy másodperc alatt lophatják el az orrunk elől
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Adatszivárgás történt, ellophatták a személyes dolgait, ha itt vásárolt autópálya matricát. 

Szinte hihetetlen, de adatszivárgás történt egy autópálya matrica-szolgáltatónál. Manapság már mindenféle csalással ki tudják szedni az emberekből a legféltettebb adataikat, úgy tűnik már akkor sem vagyunk biztonságban, ha autópálya matricát vásárolunk?

Úgy tudni, hogy az adatszivárgás összesen 26 milliárd rekordot érint, ami 12 terrabájtnyi információt jelent. Az érintett adatok közé tartoznak különböző nagyobb online platformok felhasználóinak személyes adatai, az esetről a VoxPay számolt be a Facebook-oldalán.

A Cybernews nemrég rendkívüli adatszivárgásról számolt be, melyek közé több nagy online platform felhasználóinak személyes adatai is beletartoznak. Az utóbbi időben mi is észleltük, hogy sajnálatos módon a VoxPay nevével is visszaélnek. 

- olvasható a bejegyzésben. 

A közleményben továbbá hozzátették, hogy mindenki figyeljen, hogy a felhasználói fiókok biztonságban maradjanak. Felhívták a figyelmet, hogy a VoxPay applikáció soha semmilyen esetben sem kéri el személyes adatokat vagy küld kedvezményt sem e-mailben, sem SMS-ben. Az autópálya-matricákat kizárólag teljes áron értékesítik, amely kiegészülhet a kényelmi díjjal, de nem kedvezmények nem járnak rá. Ezek minden esetben fixen megszabott hatósági áron kaphatók. 

A fentiekre tekintettel az elmúlt napokban intenzíven dolgoztunk annak érdekében, hogy tovább erősítsük a bejelentkezési feltételeinket és biztosítsuk ügyfeleink számára a legmagasabb szintű biztonságot a vásárlási folyamaton belül. A VoxPay felhasználói fiókok védelme érdekében bevezettük, a Voxpay fiók készülék megerősítését. A VoxPay fiókba való belépéshez , a rendszer automatikusan e-mailt küld, amelyben a felhasználónak kötelezően meg kell erősítenie a belépés tényét. Amennyiben illetéktelenek próbálnak belépni a fiókba, úgy azonnali Jelszóváltoztatás válhat szükségessé

- olvasható a cég közleményében

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás