promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Majdnem 100 kilós halbestia úszkált a magyar tóban, elsápadt, aki meglátta a hatalmas állatot
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas halat fogtak ki Heves vármegyében, te látták már 90 kilós halat, ami több, mint két méter? 

Brutális méretű halat fogtak a Heves vármegyei Szihalomban fekvő 31 hektáros The Legend Lake-en. Ezen a helyen tavaly indult el újra a horgászat és máris egy akkora állat került elő, amelyet nagy meglepetést okozott. 

A két horgász alapvetően a nagy pontyokat vett célkeresztbe, amelyekből 8-18 kilogrammos tartományban fogtak, de az igazi nagyok elkerültek őket.

"Az érdekesség, hogy a 4 fokos vízben nem a mély részekről jöttek a halak, hanem a sekélyebb területekről, de úgy gondoltuk, egy botot bent hagyunk halibut bojlival és PVA-tasakkal a mély területen. És hát mondanom sem kell, hogy ez volt a szerencsénk faktora”

– nyilatkozta Fodor Ferenc, az egyik horgász a Pecaverzumnak

A szél és a hideg víz sem könnyítette meg a dolgukat, de aztán mégiscsak egy komoly hal akadt a botjukra, amelyet csónakkal húztak ki. Közel másfél órás fárasztás alatt többször feljött, majd visszament a hal, de végül csak kihúzták. Ám amikor először meglátták a harcsát, igencsak kikerekedett a szemünk. Leginkább azért, mert a kifejlett, szörnynek is nevezhető vízi lény nagyobb volt, mint a csónak. A hossza 248 centiméter, a tömegét pedig 85-90 kilósra becsülik. 

A hatalmas halról fotók is videók is születtek, amelyeken jó látható, hogy mekkora halról is van szó. A horgász teljesen belemerészkedett a vízbe és úgy próbált elbánni vele. Ráadásul a közösségi médiában megosztottak alapján az is kiderült, hogy a Heves vármegyei tónál eddig ez a legnagyobb fogás, vagyis rekord is született.

Bizony még így télen is érdemes pecázni.  A tegnapi napon egy 237cm-es harcsa vette fel a nálunk pecázó vendégeink bojlis szerelékét.  Bravo srácok szép munka volt! A tó, ahol a legendák születnek…

- írta a Facebook-oldalán a The Legend Lake az év elején, pontosabban január 6-án. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás