promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnali riasztás a Jocelyn ciklon miatt, hazánkat is eléri, frontháború közeleg felénk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Brit-szigetek fölött tomboló ciklon Magyarországot is eléri.

A Brit-szigetek fölött jelenleg a Jocelyn nevű ciklon tombol, ami a következő órákban Magyarországot is el fogja érni. Természetesen addigra jelentősen veszít erejéből, azonban így is mozgalmas időjárást fog majd okozni térségünkben. A Jocelyn ciklon miatt frontháború fog kitörni, ugyanis először egy meleg-, majd egy hidegfront fog érkezni, ezek azonban hazánk felett fognak legyengülni.

Az OMSZ több riasztást is kiadott a szerdai napra, de már csütörtökre is az ország nagy része citromsárga színnel van bejelölve a viharos széllökések miatt.

Három különböző térképet fogunk mutatni a szerdai napra érvényes veszélyjelzés okán:

A keleti országrészben sűrű (néhol zúzmarás köd) képződhet. Ezeken a területeken ónos szitálás is előfordulhat. Napközben - főként délkeleten - csak lassan javulnak a látási viszonyok.

(Fotó: OMSZ)

Az ország keleti, északkeleti felén a délelőtti órákig helyeként előfordulhat kis mennyiségű, átmeneti ónos eső.

(Fotó: OMSZ)

Szerdán az esti órákban az északnyugatira forduló szelet az északnyugati határ mentén néhol 70 km/h-t elérő, esetleg azt kevéssel meghaladó lökések kísérhetik.

(Fotó: OMSZ)

A szerdai előrejelzés szerint erősen felhős vagy borult lesz az ég, északnyugaton eső, míg északkeleten, keleten vegyes csapadék valószínű. Utóbbi tájakon kevés friss hóréteg kialakulhat. Délután szakadozottá válik a felhőtakaró, ekkor szórványos jelleggel fordulhatnak elő záporok. A délnyugati, nyugati szél sokfelé élénk, helyenként erős lesz, majd estétől Sopron térségében és a hegyekben már viharos lehet az északnyugati szél.

A csúcshőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 4, míg másutt általában 5 és 12 fok között valószínű, a legenyhébb idő a Fertő térségében várható. Késő estére -2 és +10 fok közé hűl le a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás