promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszállt a Cápák között alaptagja, Moldován András ezzel indokolta váratlan távozását
Borítókép:  rtl.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Moldován András otthagyta a Cápák között forgatását.

A Cápák között legutóbbi adása is tele volt heves vitákkal, ráadásul a sertésmogul, Moldován András egy ponton távozott is a stúdióból; otthagyta társait és a stábot is.  Az RTL üzleti showműsorának vasárnapi részében volt 4000 forintos mákostészta, cibetmacska-kávés sör, és egy tudományos munkát segítő szoftver, amire mindegyik Cápa rá akart harapni.

Kuminecz Gábor és Gáspár Gábor mutatta be a Cápáknak az általuk létrehozott FoodRevolution vállalkozást, amellyel elmondásuk szerint forradalmasították az ételkiszállítást. A termelői alapanyagokból előállított ételekkel nemcsak a lakosságot igyekeznek ellátni, hanem néhány magánkórházat is. A fiatal vállalkozók 4000 forintos mákostésztával és 6000 forintos kacsasalátával etették meg a befektetőket, de nem igazán tudták meggyőzni őket. Moldován András egy árazási ökörségnek nevezte azt az ajánlatot, amivel a két Gábor érkezett.

Ezen a ponton heves vita alakult ki a stúdióban.


Danku Tibor és Nyíri Szilárd különleges söreikkel érkeztek a Cápákhoz, amelyek között nemcsak cibetmacska-kávéval dúsított folyékony kenyér, de a Cápák vére névre keresztelt sörkülönlegesség is megtalálható volt. Hozzá kell tenni, hogy a vállalkozók rögtön egy fenyegetéssel indítottak a Cápáknál, amin a befektetők jót nevettek.

„Mi vagyunk a medvék, és a medve halat eszik. A cápa is csak egy hal...”

A kisüzemi kézműves sörök előállítása és a One Beer története felkeltette a Cápák érdeklődését. Aztán a cég vezére olyan kijelentést tett jobbkezéről, ami miatt dr. Varga Eszter azonnal kiszállt.


Kettészakadt a Cápa-csapat, amikor Gábri Gabriella és Juhász Csaba a Cápák elé tárták saját fejlesztésű terméküket, az Organica FX-et. A sebgyógyítás elősegítését támogató spray-t 9 éve fejlesztette ki a páros, amellyel nemzetközi piacra szeretnének lépni. A termékük két verzióban érhető el: törzskönyvezett gyógyszerkészítményként kisállatok számára és egy emberek számára alkalmazható formában. Amikor felmerült ez utóbbi, klinikailag igazolt hatása, a vállalkozók a 2500 kiosztott termék visszajelzésére hivatkoztak.

Ez nem győzte meg Moldován Andrást, de Balogh Petya is kifogásolta a termék szövegében megfogalmazott ígéreteket. Ezért Moldován Andráshoz hasonlóan kiszállt. Dr. Varga Eszter, Sárospataki Albert és Balogh Levente azonban hittek a termék erejében. Utóbbi hozzáállása annyira felháborította Moldován Andrást, hogy a Cápa dühösen elhagyta a stúdiót.


A nemzetközi piacra lépés a célja Pardo-Aroca Ricardonak, aki a HubScience tudásfeltáró szoftvert mutatta be a Cápáknak. A mesterséges intelligenciát is alkalmazó szoftverrel új lehetőségek nyílnak meg a tudományos kutatások átláthatóságában. A program használatával nemcsak gyorsabban lehet egy-egy tudományos szövegben eligazodni, de a fontos következtetések szűrésében is segít a szoftver.

„Egy szót se értettem az egészből”

- mondta Balogh Levente a vállalkozó pitchét követően.

Így Moldován András a vállalkozó mellé állt és igyekezett néhány mondatban összefoglalni a program lényegét. Ahogy egyre árnyaltabbá vált a szoftver felhasználhatóságának köre és a folyamatban lévő együttműködések is kibontásra kerültek, mindegyik Cápa versenybe szállt. Többkörös ajánlattétel után végül létrejött egy hármas befektetés, ami nem gyakran fordul elő az RTL műsorában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás