promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült Putyin titka: emberfeletti erejét ebben az egyszerű dologban mutatta meg, mégis kevesen tudják utána csinálni
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy dolgozója Twitteren tette közzé a titkos felvételt, a rendíthetetlen orosz elnök egészen groteszk módon mutatta ki tiszteletét​

Vlagyimir Putyin körülbelül a világ egyik leghíresebb embere, ehhez nem sok kétség férhet. Az orosz elnök óriási hatalmú ember, évtizedek óta az Orosz Föderáció vezetője, ebből kifolyólag eléggé nyilvánvaló, hogy nagyon nem mindegy az, hogy milyen képet kommunikál magáról.

Azt is biztosra vehetjük, hogy az orosz elnök mögött komoly gárda áll, akik alaposan átgondolják, milyen tartalmakat tegyenek közzé. A Putyinról tudatosan sugározott kép mindig is igyekszik egy maszkulin, erős vezető benyomását kelteni - ami egyébként minden bizonnyal tényleg nem áll messze a valóságtól.

Vlagyimir Putyin karrierjét a híres-hírhedt szovjet titkosszolgálat, a KGB berkein belül kezdte - lássuk be, nem a gyengeszívűeknek való hely. Putyin a hírek szerint fekete öves judo- és szambó-harcos (a szambó egy orosz harcművészet), fotózták már medvével, félmeztelenül lovon - tényleg egy kemény ember benyomását kelti.

Egy ma közzétett videó alapján Vlagyimir Putyin nem csak a háborúskodás okozta feszültséget, de a hideg vizet is tűri. Az ortodox kereszténység majdnem 2 héttel később tartja a vízkereszt ünnepét, mint a római katolicizmus, és nyilván sajátos, pravoszláv hagyományok is kapcsolódnak hozzá.

A jeges vízben való megmerítkezés ilyen hagyomány, nyilvánvalóan reflektálva Jézus Krisztus Jordán folyóban való megkeresztelésére - a keresztvetés szintén a cselekedet szakrális hátterét erősíti.

Nyugati politikusokról ritkán látunk hasonló videókat, vagy félmeztelen fényképeket - azt nehéz nem elismerni, hogy Vlagyimir Putyin politikai kommunikációja meglehetősen profi (egy egykori titkosügynöktől mondjuk ez a minimum).

Az ukrajnai háború sajnos úgy tűnik, idén is az életünk része volt - a frontról ukrán részről egyre aggasztóbb hírek érkeznek, a NATO-vezetők is eszkalációról beszélnek, az idei év egyik nagy kérdése lesz, hogy hogyan folytatódnak az események.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás