promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin nem volt képes magát türtőztetni és teljesen elgyengült: felvételen a ritka pillanat, ahogy nem láthattad még az orosz államfőt
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem örülne, ha ezt a videót látnák az ellenségei, sosem volt még ennyire sebezhető.

Az internet az érdekes videók kimeríthetetlen tárháza. Az ember kigondol egy témát, hogy "erről aztán biztosan nincsen videó" - majd rákeres, és kiderül, hogy van ilyen is. Hasonlóan éreztük mi is magunkat, amikor megnéztük az alábbi, Instagramon közzétett videót Vlagyimir Putyin orosz elnökről, ami Putyin kutyákhoz való viszonyát mutatja be:

A politikai vezetők között ősrégi hagyomány egymás megajándékozása: minden politikai rendszerre jellemző, de a szocializmusban például kiemelt jelentőségű volt - Kádár János ajándékaiból múzeum is nyílt a rendszerváltás után, míg a kínai állam egy időben szinte az egész külpolitikai ügyvitelét az ajándékozásra építette, ez volt az úgynevezett "pandadiplomácia".

A fellelt videón az első részben egy ilyen ajándékozást láthatunk, Vlagyimir Putyint egy szoros szövetségese, a 2006-ban elhunyt Saparmyrat Ataýewiç Nyýazow ajándékozza meg egy kutyával - a magyar fül számára szokatlan név mellett volt az úrnak egy egyszerűbben kimondható titulusa is: Türkménbasi.

Saparmyrat Ataýewiç Nyýazow nem a demokratikus értékek iránti elkötelezettségéről volt híres: 1985 és 1990 között a Türkmén Kommunista Párt első titkára volt, és annyira megszerette az "ország első embere" pozíciót, hogy amikor hazája a Szovjetunió felbomlása után függetlenné vált, még egy 15 évig, 2005-ig elnökként is irányította a hazáját, miután felvette a "minden türkmén atyja" jelentésű Türkménbasi nevet.

Nem vagyunk kutyaszakértők, de mi arra gondolunk, hogy Putyin itt egy kifejezetten török típusú kiskutyát, egy kangalt, vagy más néven anatóliai juhászkutya kölyköt kapott ajándékba: a kangal nagykorában kifejezetten nagyméretű, félelmetes fizikai erejű kutya - a nomád állattartó türk törzsek állatait megvédte például a farkasoktól is.

Az orosz elnök szemlátomást (bár affelől nincsenek kétségeink, hogy kiváló színészi képességekkel rendelkezik) nagyon örül a kiskutyának, szakértő mozdulatokkal veszi kézbe és simogatja - visszavonulása után akár még az orosz állatmenhelyek tiszteletbeli nagykövete is lehetne:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás