promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Halász Judit ritkán látott férjével együtt nyilatkozott, több évtizednyi hallgatás után tűnt fel újra mellette a párja
Borítókép:  Youtube / Heti Libazsír
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Halász Judit már több mint ötven éve boldog házasságban él férjével, ám csak nagyon ritkán mutatkoznak együtt a nyilvánosság előtt.

Hazánk érdemes művésze, a Kossuth - és Jászai Mari díjjal kitüntetett Halász Judit a mai napig is a gyerekek egyik kedvence, magánéletéről azonban csak nagyon ritkán halljuk őt beszélni.

A színésznőről annyit azért lehet tudni, hogy már több mint 50 éve boldog házasságban él Rózsa János, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendezővel, akivel egy közös fiuk született, 1971-ben.

Halász Judit a Nem születtem varázslónak című önéletrajzi könyvében egyébként őszintén mesélt terhessége nehézségeiről. Mint azt akkor leírta a Macskajáték bemutatójára készült, amikor hirtelen rosszul lett.

A Macskajáték 1971-es bemutatója azon kevés dátumok egyike, amelyekre nagyon jól emlékszem. A próbák alatt lettem ugyanis várandós a fiammal, ám a nyilvános főpróba hete előtt váratlanul rosszul lettem. Az orvos azt mondta, döntsem el, akarom-e a gyereket, mert ha igen, akkor ágyban kell maradnom. Ellenkező esetben nem tudja garantálni, hogy a baba megmaradjon

- írta le akkor őszintén.

Halász Judit ezt követően két hónapig feküdt az ágyban, hogy a babának semmi baja ne legyen, de a szülés utáni időszak sem volt nyugodt a színésznő és férje, Rózsa János számára, ám szerencsére idővel túljutottak a nehézségeken és bár gyermekük Tamás három héttel korábban érkezett a vártnál, szerencsére egészséges lett.

A házaspár fia mára már felnőtt és három gyermeke született, így Halász Judit háromszoros nagymamának vallhatja magát és imádja is unokáit, akik a Félix, Maximilián és Leó nevekre hallgatnak. A színésznő egyébként nem sűrűn nyilatkozik magánéletéről, így sokan talán azt sem tudhatják, hogy ki is a férje, így jogosan merül fel a kérdés, hogy

mit is lehet tudni Rózsa Jánosról?

Rózsa János a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendezői szakán végzett Máriássy Félix osztályában, majd ezt követően rövidfilmeket készített a Balázs Béla Stúdióban.

Első játékfilmjét pedig 1965-ben rendezte Kardos Ferenccel közösen Gyermekbetegségek címmel. Később pedig az Objektív Stúdió művészeti vezetője volt és betöltötte az Európai Filmrendezők Szövetségének elnöki posztját is, valamint szintén tagja az Európai Filmakadémiának. 

Érdekesség még vele kapcsolatban, hogy 2009-ben megrendezte Csiribiri című filmjét, felesége Halász Judit főszereplésével. A házaspár nem sűrűn mutatkozik együtt a nyilvánosság előtt, egy évvel ezelőtt azonban az Erdélyi Figyelő című műsor kedvéért kivételt tettek és közösen nyilatkoztak. A műsorban pedig arról meséltek, hogy szerintük mi kell ahhoz, hogy egy színművész és énekes, valamint egy filmrendező sikeresen megszólítsa a közönséget.

Forrás: Wikipédia / Femina

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás