promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A ValMar szépfiújának az öccse is észveszejtően jóképű és híres, a legtöbben mégsem tudják, hogy ők testvérek
Borítókép:  Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rendkívüli sikert ért el nemrégiben Valkusz Milán öccse, Máté.

Bár talán sokan nem tudják, de a Valkusz családból bizony nem csak Valkusz Milán a ValMar duó oszlopos tagja ismert, de a testvére Valkusz Máté is, aki nemrég azzal került a hírekbe, hogy három selejtezős meccset is nyerve feljutott az Australian Open főtáblájára.

A Valkusz családban egyébként mindenki versenyszerűen sportol vagy sportolt. Milán és Máté édesanyja korábban utánpótlás-válogatott sprinter volt, az apuka, Valkusz Tamás pedig válogatott gerelyhajító volt. Az tehát, hogy Máté is profi sportoló lett ez alapján nem tűnik annyira meglepőnek. Ahogy az sem, hogy Máté bátyja, Valkusz Milán, akii most már ValMar együttes frontembere, testvéréhez hasonlóan korábban szintén kiválóan teniszezett.

Olyannyira, hogy a Sportal cikke szerint Milán kilencszeres korosztályos bajnok volt, később azonban öccse Máté nagyot fejlődött és lehagyta őt, ezért a családjával együtt úgy döntöttek, hogy hiba lenne sportgimnáziumba mennie. Szülei e helyett egy spanyol-magyar kéttannyelvű középiskolába küldték, majd megérkezett az életébe a zene, ami vitt mindent, a többit pedig már tudjuk.

Milán a lapnak most azt is elárulta mit érzett akkor amikor öccse élete eddigi legnagyobb sikerét érte el és feljutott a Grand Slam torna főtáblájára.

Két külön szobában néztük Marics Petivel a meccset, én annyira bíztam benne, hogy feljut, hogy fogadtam is rá, és szép kis szorzóval nyertem. Nagy siker ez, de mindig azt mondtam, hogy még egy Australian Open-döntő megnyerése után se lehet ünnepelni, mindig arra kell törekedni, hogy holnap jobb és több legyél, éhesnek maradva… Örülök ennek a mérföldkőnek, de nagyon szeretném, sőt akarom a top20-ban látni a világon, addig nincs megállás! Kétszer több edzés, kétszer több intenzitás és kétszer több őrület

– nyilatkozta öccse sikerek kapcsán Milán

Kapcsolatukról és karrierjük alakulásáról korábban Máté is nyilatkozott, ő így emlékezett vissza a Borsnak a korai évekről:

Tehetséges lehettem, hiszen hamar jöttek a sikerek, illetve a sikerélmények – fogalmazott Máté. - Rivalizáltunk a testvéremmel, néha össze is vesztünk, de azért jó tesók voltunk. Tíz évesen például Milánnal párosban az idősebbek között nyertünk versenyt párosban, és egyesben is egyre jobban ment a játék, lehettem vagy 16, amikor a korosztályos nemzetközi ranglistán a Top 5-ben voltam. Milán viszont elfordult a tenisztől, mert úgy érezte, nemzetköziben már nem lesz eredményes. Zenész lett, nem is akármilyen, a VALMAR banda oszlopos tagja

- mesélte bátyjáról klasszis teniszezőnk.

Máté egyébként nagyon hasonlít Milánra, ami az alábbi fotókon is jól látszik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás