promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jane Fonda magyar kiejtésén nevet az internet: hazánkra tett utalásoktól hemzseg a Netflix népszerű sorozata
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jane Fonda magyar ételt emlegetett, te láttad azt a sorozatot, amelyben ez elhangzik? 

Jó néhányszor fordult már elő, hogy magyar szó vagy esetleg magyar mondat hangzott el egy egyáltalán nem magyar filmben. Sőt, sokszor utalnak is ránk valamilyen módon. Aki a pedig a Netflixen böngészi a filmeket és a sorozatok, az már jó pár ilyenbe belefuthatott, jó példa erre a Brooklyn Nine-Nine című sorozatban, amelyben rengeteg részben hangzik el magyar kifejezés, de tesznek utalást a magyar ételekre is.

Pont ugyanez történt meg egy másik sorozatban is, amelyben ráadásul Jane Fonda az egyik főszereplő.

Méghozzá a Grace és Frankie amerikai streaming vígjátéksorozatról van szó, amely a Netflixen elérhető. A főszerepben Jane Fonda mellett Lily Tomlin látható, mint a két címadó főszereplő. A sorozatnak 7 évada van, az utolsóban pedig egy igencsak különös rész található, amelynek nem más a címe, mint a "The Paprikash". Persze, ez a legtöbb embernek nem jelent semmit, de a magyarok egyből rájöhettek, hogy miről is van itt szó, vagyis a csirkepaprikásról.

Csirkepaprikás. Anyám csirkepaprikása kell

- hallható Jane Fondától a sorozatban. 

Az kérdéses, hogy a készítők vajon honnan vehették és miért pont ezt a magyar ételt tették bele a produkcióba. Mindenesetre ez az epizód arról szól, hogy Grace gyermekkorából vágyik egy ételre, ami majd megvigasztalja. Ezt pedig a magyar csirkepaprikás.

A sorozat jelenete itt található, elképesztően felkapták az emberek a TikTok felületén. Érdekes, ahogy a színésznő azt mondja: "paprigázs"

Az emberek pedig elárasztották kommentekkel, rengeteg magyar fejtette ki a véleményét és osztotta meg, hogy valójában mennyire is szereti ezt a sorozatot, amelyet egészen 2015 óta következnek a sorozatrajongók. 

-Legjobb sorozat - írta egy hozzászóló. 

- Igen, igaza van, nagyon jó itt a csirkepaprikás - írta egy másik kommentelő. 

-Jajj de szeretem ezt a jelenetet - írta egy másik magyar felhasználó a TikTokon.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás