promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Politikus szeretője okozhatta Marilyn Monroe halálát? Napvilágra került az utolsó telefonbeszélgetése a halála előtt
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyik közeli barátja fedte fel az utolsó beszélgetésének részleteit Marilyn Monroe-val.​

A hollywoodi sztár, Marilyn Monroe nem sokkal tragikus halála előtt szívszorító utolsó eszmecserét folytatott színésztársával és közeli barátjával, Peter Lawforddal. Ennek a részletei pedig most napvilágot is láttak.

Peter Lawford színész – akinek Bobby Kennedy nővére, Pat Lawford volt a felesége ugyanis azt állította, hogy Marilyn Monroe-val még a halála napján beszélt utoljára, augusztus 4-én, hogy meghívja őt vacsorára. Aztán amikor a színésznő nem érkezett meg hozzá, újra felhívta és beszélt vele, Marilyn hangja azonban ekkor már  elmosódottnak hallatszott, és nagyon elkeseredettnek tűnt mintha már érezné, hogy nincs sok neki hátra.

Egy rendőrségi jelentés szerint a férfi be is vallotta, hogy az volt az érzése, hogy valami nagyon nem stimmel barátjával és saját magát hibáztatta azért, amiért ekkor nem ment el a nőhöz.

A hollywoodi sztár volt az egyik legikonikusabb név, aki valaha Hollywoodban élt, így nem csoda, hogy tragikus halála nagyon megrázta a közvéleményt. S bár Marilyn Monroe karrierjét és halálát jól dokumentálták, még mindig rejtély övezi, mi történt azon a napon amikor elhunyt. Marilyn – valódi nevén Norma Jeane Mortenson – 1961-ben bevonult egy pszichiátriai klinikára, amely jól jelezte, hogy valami nincs rendben vele, majd végül 1962. augusztus 4-én hunyt el, úgy hogy akkoriban folyamatosan orvos és pszichiáter gondozása volt.

A hollywoodi ikon halála előtt több vényköteles gyógyszert szedett, amelyek álmatlanságának és mentális egészségének kezelésére szolgáltak. A gyógyszereket azonban véletlenül túladagolta, aminek következtében mindössze 36 éves korában elhunyt. Halála előtt az egyik utolsó beszélgetésre az egyik fodrászával, Sydney Guilaroff-fal került sor, augusztus 4-én 21:30 körül, Marilyn pedig állítólag akkor azt mondta a fodrásznak, hogy Bobby Kennedy aznap korábban meglátogatta az otthonában, és megfenyegette őt.

A látogatással kapcsolatos állítást azonban később John Bates ügyész megcáfolta és arról tájékoztatta az újságírókat, hogy Bobby Kennedy ebben az időben Észak-Kaliforniában tartózkodott családjával egész hétvégén. Marilyn halálát végül öngyilkosságnak minősítették, az évek során azonban sokszor felmerültek kérdések a Kennedy család esetleges érintettségével kapcsolatban, mivel a pletykák szerint viszonya volt John F. Kennedy elnökkel és a testvérével, Robert F. Kennedy főügyésszel is, így akár elképzelhető, hogy ők is közrejátszottak valamiképpen a halálában.

Az hogy mi történt valójában, bizonyára már soha nem fog kiderülni, az azonban egészen biztos, hogy Marilyn Monroe halálával egy igazi állócsillagot veszített el a világ.

Forrás: Mirror

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás