promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A 90-es évek legismertebb magyar díjáva felismerhetetlenül megváltozott: generációk nőttek fel a zenéjére, meg fogsz döbbeni hogyan él most
Borítókép:  Youtube - RitattiOfficial
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy ország fújta a dalait, így él most a művésznő, nem akárkivel az oldalán.

Pap Rita a rendszerváltás utáni évek egyik legsikeresebb énekesnője volt. Karrierjét nem a '90-es években kezdte a Varga Elvira néven, Kispesten született előadóművész, a szakmát a Magyar Rádióban tanulta, a régi rendszer szerint "A" kategóriás minősítést szerzett.

Nem csak énekes, hanem táncos is, balett- és kortárs táncot is tanult, művészi karrierjét színházakban, varietékben kezdte, mint énekes-táncos-koreográfus. Első komolyabb sikerét 1988-ban érte el, amikor előadói díjat nyert az Interpop fesztiválon, Hét forró éjszakán című dalával.

Párja szintén muzsikus, méghozzá nem is akárki, Bodnár Attila. Attila számtalan formáció mellett a HIT és a Modern Hungária nevű zenekarokban is játszott, majd a rendszerváltás után duó produkciókba kezdték, leginkább gyermekeknek szánt popdalokat írtak és adtak elő - a '90-es években Magyarországon nem nagyon volt olyan gyerekes háztartás, ahol ne lett volna legalább egy kazettájuk vagy CD-jük, és évente rengeteg koncertet adtak, profi hangszereléseik, fülbemászó dallamaik és energikus színpadi jelenlétük sok gyerek kedvencévé tették őket, számtalan lemezük lett arany- és platinalemez.

Pap Rita a 2000-es években még a televíziózás világába is belekóstolt, 2004-ben a Zenevarázs című sorozat háziasszonya volt, ami különböző mérések alapján rendkívül népszerű műsornak bizonyult.

A popzenei előadói karrier általában nem tart egy egész életen keresztül (most itt az olyan egészen kivételes szupersztárokat hagyjuk figyelmen kívül, mint pl. Madonna), így például Rita és férje is rendelkezik egy saját kiadóval és produkciós irodával.

Az énekesnő 2004 óta Ausztriában él, ahol többek között zumba oktatással foglalkozott. Férjével két gyermeket nevelnek, egy fiút és egy lányt, lányuk, Fanni szintén könnyűzenei pályán képzeli el az életét.

Nem olyan régen egy friss fénykép került elő róla és szerelméről, akivel még mindig jóban rosszban kitartanak egymás mellett és csodás szavakkal nyilatkozott imádott feleségéről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás