promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Okosabb vagy egy átlag magyar zsarunál? Ez a rejtély kifogna az egész rendőrségen, te meg tudod oldani?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A nyomozók top 1%-ba tartozol, ha kitalálod a megoldást.

A rejtélyek és a rejtvények gyerekkorunk óta foglalkoztatnak minket, de aztán a nagy többség elfelejti eme szenvedélyét és unalmasabb tevékenységekhez fordul. Én személy szerint az iskolai matematika órák szöveges feladatait okolom, mivel annak a legtöbbje rémesen unalmas, feleslegesnek tűnik és nem igazán tanít meg a valós gondolkodásra. Mi most ezt titkok okozta bizsergést szeretnénk visszahozni egy kicsit és megmutatni, hogy gondolkozni, agyalni és elmerülni az apró részletekben még mindig igazán szórakoztató tevékenység. Az általunk feltett kérdés még a sokat látott rendőrségen is kifogna, lássuk a feladványt:

Holttestet találnak egy többemeletes épület aljában. Teljesen egyértelműnek tűnik, hogy a személy öngyilkosságot követett el úgy, hogy leugrott az egyik emeletről.

Jön egy nyomozó, felmegy az első emeletre, és bemegy a szobába, abba az irányba indulva, amerre a holttestet megtalálták. Kinyitja a szoba zárt ablakát, és a padló felé dob egy érmét.

Felmegy a második emeletre, és pontosan ugyanazt csinálja, egészen az utolsó emeletig. Aztán amikor visszaér, azt mondja a csapatnak, hogy gyilkosságról van szó, nem öngyilkosságról.

Ő honnan tudja ezt?

Ha tetszett a rejtvény, akkor nyugodtan küldd tovább ismerőseidnek, vagy akár csak olvasd fel a famíliának és a barátoknak és élvezd, hogy te már tudod a megfejtést. Vagy épp ellenkezőleg: ne nézd meg a megfejtést, hanem próbáljátok meg együtt kitalálni, hogy mi történhetett. A helyes választ cikkünk legvégén találjátok és külön vicces lesz az, ahogyan fejbe csap a megoldás egyszerűsége.

Sajnos segíteni, vagy támpontot nyújtani egyelőre nem tudunk, mivel azzal elrontanánk a mókát, de jó nyomozást kívánunk!

A megfejtést pedig ahogyan ígértük, a cikkünk végén eláruljuk. Onnan tudta, hogy gyilkosság történt, mivel ha öngyilkosság történt, és kiugrott az ablakon, akkor hogy lehet, hogy az összes ablak be volt zárva.

Ha szeretnétek még egy kicsit elmerülni az oldalunk kínálta lehetőségekben, akkor nézzétek meg kvízeinket is, amik garantáltan remek perceket (de az is lehet, hogy órákat) fognak neked szerezni, ezeket IDE kattintva tudod nézegetni.

Forrás: storypick.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás