promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megsemmisítő beszólást kapott a háborúpárti politikus: Izrael és Ukrajna is szóba került, ő már biztosan nem lesz elnökjelölt
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Két kérdéssel hozták kínos helyzetbe, egy általános iskolás is tudna rájuk válaszolni.

Jövőre, 2024-ben Amerikában választások lesznek, és arra felé erre az eseményre bizony már most elkezdenek készülni - adott esetben televíziós vitákban esnek egymásnak kőkeményen a jelöltek, még akkor is, ha egy pártból vannak.

A TikTokon most nagyon érdekes videóra bukkantunk. Az viszonylag közismert, hogy Amerikában két nagy párt van, mindig kettő között dől el a választás: a demokraták és a republikánusok. Mielőtt azonban elkezdődnek a választások, óriási csata megy a pártokon belül is az elnökjelöltségért - mivel 2 párt kevésbé tud árnyalt véleményeket lefedni, mint ha mondjuk 6 vagy 7 lenne, ezért nyilvánvaló, hogy még az egy párthoz tartozók között is lehetnek akár szélsőséges véleménykülönbségek is.

A most megtalált videó a NewsNation című csatornán futott műsor volt, ahol az Alabama állami republikánus jelöltek vitáztak egymással. Alabama államot Amerikában úgy is hívják, hogy "Heart of Dixie", vagyis a "Dél szíve" - hagyományosan konzervatív államról van szó, egykor kiterjedt nagybirtokos földművelés folyt az államban.

A műsorban 4 jelölt vitázott, név szerint: Chris Christie, Ron DeSantis, Nikki Haley és Vivek Ramaswamy. A legparázsabb vita Nikki Haley és Vivek Ramaswamy között alakult is. Ramaswamy válaszában gyakorlatilag megsemmisítette Nikki Haleyt, aki egyáltalán nem tudott mit mondani Ramaswamy kérdéseire.

Ramasvamy azzal kezdte, hogy közölte, az október 7-i izraeli terrortámadások aljas cselekedet voltak, de szerinte Nikki Haley-nek az a kijelentése, miszerint aznap Amerikát is támadás érte, egész egyszerűen hazugság - ezt bebizonyítandó megkérte, hogy mutassa meg a térképen, hol van Izrael, és hol van Amerika, a kettő ugyanis nem ugyanaz az ország.

Nikki Halley már korábban közölte, hogy szerinte Ukrajnába még több fegyvert és még több katonát kellene küldeni, mire Ramasvamy megkérdezte, hogy hogy hívják a 3 ukrajnai tartományt, ahová a több milliárd dollárt és a rengeteg katonát kellene küldeni - mire Ms. Halley megint csak nem igazán tudott mondani semmit, csak zavartan nézni.

Az mindenesetre biztosan tűnik, hogy a jövő évi amerikai választások eseménydúsak lesznek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás