promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Loch Ness-i szörny még sosem merészkedett emberekhez ilyen közel, ez az új felvétel teljesen letaglózó, ő lesz az új Godzilla?
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A friss felvétel teljesen új megvilágításba helyezi az eddig gondoltakat, a parttól alig néhány méterre készült a felvétel.

Szerkesztőségünk egészen hihetetlen videóra bukkant az internet végtelen tengerében. A hasonlat stílusos, bár nem teljesen állja meg a helyét: szerencsésebb lenne tenger helyett a tó szó használata, a videó főszereplője ugyanis állítólag nem más, mint a Loch Ness-i szörny.

A Loch Ness-i szörny, vagy ahogyan jóval aranyosabb névvel illetik, Nessie, már nagyon régóta mozgatja az emberek fantáziáját - létezését ugyanis még sohasem sikerült bebizonyítani.

A videót egy kifejezetten furcsa lényekkel foglalkozó oldalon tették közzé, és hát bizony mi is elbizonytalanodtunk, hogy mi lehet az a rendkívül hosszú, sötét valami, ami így kiemelkedik a habokból.

A Loch Ness-i szörny, amennyiben létezik, a messzi, ködös Észak, Skócia lakója, azon belül is a Ness-tóé - a skót loch szó az angol lake, vagyis tó megfelelője. Legelső dokumentált említése nem éppen tegnap tegnap: 565-ből származik, Szent Kolumbához köthetően.

Szent Kolumba mind Írország, mint Skócia védőszentje, és a szörnnyel való csatározásával kapcsolatban sajnálatos módon ki kell ábrándítsuk a modernistákat. A történet egyértelmű párhuzamot mutat Sárkányölő Szent György történetével. Ennek megértéshez meg kell vizsgálnunk a történet szimbolikáját: az európai mitológiában a "sárkány" párhuzamba állítható az indiai mitológia "tigris"-ével.

Ezek a lények ugyanis a rossz erők, démonok szimbólumai: legyőzésük nem egy konkrét lény fizikai legyőzését jelenti, hanem a bennünk élő, vagy kívülről támadó rossz energiák, démonok legyőzősét: ahogy a népmesék legkisebb királyfijának rátermettségét kell bizonyítania a sárkány legyőzésével (amit a szintén szimbolikus erődben való vándorlás után talál meg), úgy a két nagy szent élete is a rossz elleni küzdelem példája.

A videón kétségkívül ott egy óriási fekete alak, több másodpercig látszik, formája alapján valamilyen óriási tengeri kígyó is lehet. Mi mindenesetre nagyon örülnénk, ha kiderülne, hogy Nessie tényleg létezik - bár a Balatonba azért nem telepítenénk be.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás