promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bíró Ica újra ledobta a ruháit: a Playboy óta nem láthattuk ennyire ledéren a művésznőt, alul felül is megmutatta mitől döglik a légy
Borítókép:  Youtube - Partizán
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bíró Ica semmit sem bízott a fantáziánkra, a képek egyes részletein hosszasan elidőzik a szemünk.

Bíró Ica neve kis hazánkban gyakorlatilag fogalom. Javában tombolt a szürke kádárizmus, amikor Bíró Ica némi nyugatot csempészett a Kárpát-medencébe: gyakorlatilag az első modell volt Magyarországon.

Bíró Ica Boruzs Ilona néven született Budapesten, 1957 május 30-án (jelenleg 66 éves). A karrierje nem a kifutókon indult: a korban még nem volt túl nagy divat a modellkedés, a szocialista ipar más jellegű foglalkozásokra épített: Bíró Ica például varrónőként végzett, ruhaipari szakközépiskolában tanult.

A Luxus Áruház információs pultjánál dolgozott, és tulajdonképpen véletlenül lett modell. Lengyel Miklós neves fotóművész engedte neki, hogy szabadon mozogjon a kamera előtt, és ez nagyon megtetszett Icának, ami után sorban jöttek a felkérések. A történet szerint a  Országos Kisipari Szövetkezetek Szövetségé-nek (OKISZ) elnöke így szólt hozzá: „Megőrültél, lányom, ezzel a karosszériával te varrni és tervezni akarsz – most? Legyél te csak modell, és manöken, ennek van itt az ideje…”

Innentől kezdve Bíró Ica gyakorlatilag főállású modell volt, évtizedeken keresztül. A művésznőnek zenei munkássága is van, méghozzá eléggé meglepő: Bíró Ica közös albumot készített a Pokolgép együttessel, ami az első magyarországi együttesek között volt, akik nyugati típusú metal zenét játszottak, a közös lemezük címe Metal Lady volt - majd utána készített még egy lemezt, ezúttal egy másik heavy metal zenekarral, az Ossiannal, Azé a nő, aki megműveli címmel.

Abban semmi meglepő nincs, hogy Bíró Ica életében modellként elsődleges fontosságú a sport, valószínűleg egész élete során keményen edzett, és 2003-ban diplomát is szerzett a Testenevelési Egyetemen testépítő-fitnesz szakán, mint oktató.

Ica valamit nagyon jól csinálhat, mert 66 éves korában is bomba formában van. Instagramján olyan képek vannak, amiket bizony sok 20 éves is megirigyelhetne - egész életében a kamerák előtt állt, ő könnyen alkalmazkodott a 21. századhoz is. Mi mindenesetre nagyon örülünk az ilyen fotóinak, és azért befizetnénk a művésznő következő metal-albumára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás